Ennek a receptnek a gyökerei a zsidó konyhában keresendő, könnyed nyári vacsorának ajánlom. Ízlésed szerint variálhatod, válaszd hozzá a kedvenc lédús gyümölcsödet, kedvenc zöldségeidet. Használj nagyon minőségi olívaolajat hozzá (ha teheted), az ízén érződni fog a különbség. Garantált siker a családban, a barátok között, ha ezt készíted el nekik! A kuszkusz közel-keleti alapanyag, ez a fajta leginkább Izraelben gyakori. A saláta ízesítése, összeállítása követi a zsidó/arab konyha jellemzőit, de maga a recept nem autentikus, amit találtam a hűtőben elvet követve állítottam össze. A sáfrány, a gyömbér és a gyümölcs jelenléte adja meg a közel-keleti hangulatát, ennyire azért érdemes a kuszkuszhoz illeszteni a többi alapanyagot, de nem fog "megsértődni", ha te ezt másként gondolod!
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Forrald fel a vizet, majd zárd el alatta a tüzet. Tedd bele a sót a sáfrányt és a kuszkuszt, jól keverd össze. Hagyd ázni 10-15 percig, vagy amíg a kuszkusz elég puha nem lesz. Szűrd le és öblítsd le hideg víz alatt.
3. Egy keverőtálban jól keverd össze a kuszkuszt az összes többi alapanyaggal, ízesítsd ízlésed szerint és hűtőszekrényben hűtsd le.
Csak szedjed...