Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "hernyó"
 
Származási hely: Velence
 
Átlagos mérete: 2-3 mm vastag és 250-300 mm hosszú
 
 
Amit a Bigoli tésztáról GOCK gondol:
Ez a spagettinél vastagabb tésztafajta velencei jellegzetesség, közeli rokonságban áll a toszkán Pici tésztával. 
 
Különbözősége elsősorban az alapanyában rejlik. Leggyakrabban hajdina vagy teljes kiőrlésű búzalisztből készítik, jellemzően kacsatojás hozzáadásával. Hagyományosan bronzformán extrudálva, frissen készített tésztát használnak fel, de előfordulhat szárított formában is. Felülete így rusztikus, érdes, jól tapadnak a felületére a szószok.
 
Valószínűsíthetően a tésztafajta eredete visszanyúlik egészen a XVII. századig, egy speciális, bigolaro-nak nevezett kézi eszközzel sajtolták. Ha nem is ezt a nehezen kezelhető, fáradságos munkát igénylő eszközt használod, te is elkészítheted.

 

A tésztafajtához ajánlott recept::