Az édes-savanyú szósz közismert kínai alapanyag igen széles felhasználási területtel.
Megteheted, hogy üvegbe zárt gyári változatát csak leemeled az üzlet polcáról, ennél egyszerűbb megoldás nincs, azonban számolnod kell azzal, hogy elhasználod mondjuk az üveg tartalmánák mintegy harmadát és bekerül a hütőszekrénybe beláthatatlan ideig. Aztán egyszer csak a szemétbe kerül lejárt felhasználási dővel. Tehát ez egyszerű, ugyanakkor drága megoldás.
Elkészítheted saját magad is, akár csak éppen annyit, amennyit felhasználnál. A recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így sok időt nem vesztesz elkészítésével. Cserében pedig megkapod a lehetőségét annak, hogy az alapanyagok variálásával egyedi ízeket alkoss ételedhez.
Pár variációs lehetőség a sok közül:
Használhatod mártogatós szószként meganyi távol-keleti ételhez, marinálhatsz vele húsokat avagy használhatod kedved szerinti stir and fry ételekhez.
Elkészítheted előre is, ha így teszel, akkor felhasználásig zárd üvegcsébe és tartsd hűtőszekrényben: az ízek szépen össze fognak érni. Akár hetekig is eláll...
Meggyőztelek?
Hasznos linkjeim a recepthez
Mi az a nyílgyökérpor? Kattints ide, megtudod: Nyílgyökér liszt (Arrowroot), a gluténmentes megoldás
Ha Teriyaki szósz receptjére is kíványi vagy, kattints ide: Teriyaki szósz házilag elkészítve recept
Tálkában kínáld.