Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » cukor » Címkék » Alapanyag » cukor » nádcukor

nádcukor

Gondolataim a recepthez: 

Egy recept, két variáció: ez az másik.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy recept, két variáció: ez az egyik.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A tőzegáfonyát a kínaiak valószínűleg a legritkább esetben dobják a wokba, pedig ez egy érdekes lehetőség a kacsamellhez illeszkedő édes-savanyú szósz elkészítéséhez.

A kacsamell zsírját menet közben nyugodtan kisütheted, jó lesz a zsíroskenyérre lilahagymával ínséges időkre. Ebben a receptben a kacsa zsírjára semmi szükség, így a kacsa is elveszti a sokak által nem kedvelt erős kacsaízt, helyette azonban kellemesen édeskésen savanykás gyümölcsös közegbe kerül.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy egyébként egészséges étkezésre törekvő családban sokszor gondot okozhat, ha néhány tagja enne húst, míg más családtagok pedig inkább nem. Már lejátszották azt a kompromisszum kereső menetet, hogy vagy a húsevők szokjanak le a szokásukról vagy a húst nemevők szokjanak vissza rá. Sem az egyik, sem a másik út nem bizonyult járhatónak. Marad a mindkét felet kielégítő duplikáló megoldás. ami viszont megnehezíti annak az életét, aki a vacsorát készíti. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Olykor rámjön, hogy sorozatban gyártom a recepteket egy-egy kiválasztott alapanyaggal, addig, amíg rá nem unok, avagy kifogyok az ötletekből. Az Ördögszekér laskagomba annyira finom és egészséges, hogy kellőképpen hosszan játszadozhatok vele. Kifulladásig...

Ez a recept visszakanyarodik az ázsiai gyökerekhez és a gomba a kedvenc helyére, a wokba került, mégpedig kacsamell és egyéb más alapanyag társaságában.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Őszi, mert van benne őszibarack.  A húsos somnak, ami szintén csak ősszel elérhető, köszönhetően színe meggylevesesen herceglányos. Pikáns ízét a harmadik gyümölcs (ananász) mellett a gyömbér biztosítja némi fahéj társaságában. A húsos som méltatlanul ritka bogyó lett, pedig frissen fogyasztva is igen finom és értékes tápanyagokkal teli, de lekvár és szörp alapanyagnak is kiváló. Ahogy a szokásos lekvárfőzés melléktermékeként remek meggyhelyettesítő is vált belőle.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Az édes-savanyú szósz közismert kínai alapanyag igen széles felhasználási területtel.

Megteheted, hogy üvegbe zárt gyári változatát csak leemeled az üzlet polcáról, ennél egyszerűbb megoldás nincs, azonban számolnod kell azzal, hogy elhasználod mondjuk az üveg tartalmánák mintegy harmadát és bekerül a hütőszekrénybe beláthatatlan ideig. Aztán egyszer csak a szemétbe kerül lejárt felhasználási dővel. Tehát ez egyszerű, ugyanakkor drága megoldás.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A sütés-főzésből inkább a főzés a kedvenc terepem, kevésbé a sütés. Ami nem jelenti azt, hogy ne merészkednék át a határvonalon és ne sütnék ezt vagy azt, legfőképpen a gyerekek kedvére, vagy éppen kifejezett kérésére. Kell sajtos pogácsát vagy éppen szilvás buktát sütnöm. Öröm látni az arcukat, mikor birtokba vehetik a süteményes tálat.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2014

Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...

Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...

Akkor szeretem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?

Oldalak