Készítheted ennek a receptnek minden elemét házilag, azaz gyúrhatod a tésztát, összeállíthatod a kedvedre való tölteléket és nem utolsósorban főzheted hozzá a kedvenc GOCK szószod is. Ugyanakkor erre nincsen mindig időnk, sőt, van hogy egyáltalán nincsen időnk. Ez a recept most a "NekemSemmireSincsenIdőm" embereknek szól, hogyan lehet tizenöt perc alatt (ha lassú vagy, akkor húsz perc alatt) értékelhetően finom ételt kényelmi alapanyagokból az asztalra varázsolni.
Szerezz be egy csomag töltött tésztát, lehetőleg Panzerotti tésztát, vagy valami hasonlót. A tésztaválasztás mellett nem csak az autentika szól (hiszen ezt a tésztafajtát notóriusan sütik olajban, akár bundában, akár anélkül), hanem a praktikum is. Ez a tészta elég nagyméretű ahhoz, hogyha bundában szeretnéd kisütni, akkor ne őszülj bele, amíg az apróbb Raviolit bebundázod. Ha csak úgy, ahogy van belehajítod a tésztát a bő forró olajba és sütöd ropogósra, akkor természetesen az apróbb méretű Ravioli is megtestesült. Ebben az esetben az elkészítési idő 5 percre csökken.
Ennyi időd sincsen? Na, ne...
Legyen egy kis zsemlemorzsa a kezed ügyében, a legjobb, ha panko morzsát tartasz otthon, meg egy kis zacskós reszelt parmezán sajt, erre a célra az is jó lesz. Mindehhez kapj le a polcodról, avagy hazafelé a kedvenc sarki kisboltod polcáról a neked kedves üveges paradicsomszószt (nekem volt szerencsém a Magii legújabb, prémium kategóriás, üveges szószait kipróbálni) és keríts még hozzá tizenöt perc szabadidőd ahhoz, hogy belevághass!
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Panzerotti
Miért inkább panko morzsát használj zsemlemorzsa helyett? Itt megtudod: Panko, az alternatív zsemlemorzsa
Ha netán mégis házilag készítenéd a paradicsomszószt, ezeket a GOCK szószrecepteket ajánlom hozzá:
Tálald a szósszal.