Készítheted ennek a receptnek minden elemét házilag, azaz gyúrhatod a tésztát, összeállíthatod a kedvedre való tölteléket és nem utolsósorban főzheted hozzá a kedvenc GOCK szószod is. Ugyanakkor erre nincsen mindig időnk, sőt, van hogy egyáltalán nincsen időnk. Ez a recept most a "NekemSemmireSincsenIdőm" embereknek szól, hogyan lehet tizenöt perc alatt (ha lassú vagy, akkor húsz perc alatt) értékelhetően finom ételt kényelmi alapanyagokból az asztalra varázsolni.
A Panzerotti tészta nem más, mint egy félhold alakú, nagyranőtt Ravioliavagy egy mini Calzone. A legnagyobb különbséget az elkészítés módja adja, ugyanis egy pugliai hagyományok szerint elkészített Panzerottit olajban sütik ki, azaz se nem főzik, mint a Raviolit, se nem sütik, mint a Calzone-t.
Leggyakrabban a már megtöltött tésztát bő, forró olajban ropogósra sütik, de akár bundázott verziójávan is találkozhatsz.
Ha kiváncsi vagy a töltött tészták kiindulási pontjaként tisztelt tésztafajtára, kattints ide: Ravioli