Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Töltött tésztafajták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Töltött tésztafajták » Panzerotti

Panzerotti

Gondolataim a recepthez: 

Készítheted ennek a receptnek minden elemét házilag, azaz gyúrhatod a tésztát, összeállíthatod a kedvedre való tölteléket és nem utolsósorban főzheted hozzá a kedvenc GOCK szószod is. Ugyanakkor erre nincsen mindig időnk, sőt, van hogy egyáltalán nincsen időnk. Ez a recept most a "NekemSemmireSincsenIdőm" embereknek szól, hogyan lehet tizenöt perc alatt (ha lassú vagy, akkor húsz perc alatt) értékelhetően finom ételt kényelmi alapanyagokból az asztalra varázsolni.

Recept értékelése: 
Average: 5 (20 votes)
hány csillagot kapott?

Jelentése: "pocak, has"

Származási hely: Puglia

Átlagos mérete: 8-10 cm

 

Amit a Panzerotti tésztáról GOCK gondol:

A Panzerotti tészta nem más, mint egy félhold alakú, nagyranőtt Ravioli avagy egy mini Calzone. A legnagyobb különbséget az elkészítés módja adja, ugyanis egy pugliai hagyományok szerint elkészített Panzerottit olajban sütik ki, azaz se nem főzik, mint a Raviolit, se nem sütik, mint a Calzone-t. 

Leggyakrabban a már megtöltött tésztát bő, forró olajban ropogósra sütik, de akár bundázott verziójávan is találkozhatsz.

Ha kiváncsi vagy a töltött tészták kiindulási pontjaként tisztelt tésztafajtára, kattints ide: Ravioli

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen