Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Bolondos piros pestoval töltött tészta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

2018. április 1.

Április elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, amikor bárki a legképtelenebb tréfát űzheti embertársaival, így ebből én sem maadhatok ki. Készült már nem egyszer bolondos recept erre a napra a GOCK történelemben, ha nem is minden évben.

Bolondozni az ételekkel is lehet. Ugyan ezúttal sem maga a recept a bolondozás tárgya, hiszen a piros pesto receptjét bárki komolyan veheti és készítheti amikor csak kedve támad egy egészséges és vegetáriánus ételre, különösen, ha nincs kedve/ideje sok időt tölteni a konyhában mégegy jó étel kedvéért sem. Ugyanakkor kellően bolondnak kell lennie ahhoz valakinek, hogy smiley figurás tésztácskákat töltögessen egyenként, áldozatos munkával. Legfeljebb csak a tréfa kedvéért...

Piros pestot lehet így is, meg úgy is készíteni, ez így készült...

De a receptet kedved és lehetőségeid szerint a következőképpen variálhatod és szabhatod saját ízlésedre:

  • A sült paprikát cserélheted konzervből származóra, vagy az egyszerűség kedvéért akár el is hagyhatod.
  • A pisztácia helyett használhatsz kesudiót, diót, mandulát, fenyőmagot.
  • A friss paradicsomot lecserélheted egészben konzervben eltett egész paradicsomra.
  • A parmezán sajtot (trapistára azért ne) cserélheted ricotta sajtra.
  • Ha szereted az csípős ízeket, tehetsz bele ízlésed szerinti mennyiségben chili paprikát, akár frisset, akár morzsoltat.
  • A bazsalikomot cserélheted petrezselyemre, rukkolára vagy zsályára.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Korábbi április elsejei GOCK receptekért kattints ide: Bolondok napja

 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

1 db
Kaliforniai paprika
1 db
Paradicsom (húsos fajta, héjától és magrészétől megfosztva)
5 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, apróra vágva)
5 dkg
pisztácia (lehet sózott is)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 gerezd
fokhagyma
1 dl
olivaolaj
1 marék
bazsalikom (levelei)
  kis
Só (ízlés szerint)
1 csomag
Smiley tészta (ha tréfás kedvedben vagy, de helyette választhatsz Trofie vagy Spagetti tésztát)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. A paprikát olajozd be, majd 230 Celsius fokra előmelegített sütőben süsd meg, hogy a héja többé-kevésbé feketére piruljon. A héját húzd le, majd szedd ki a csumáját.
  2. Az összes kiválasztott alapanyagot mixerben alaposan pürésítsd, ízlésed szerint fűszerezzed.
Ötletek a tálaláshoz: 

Ha bolondozni támad kedved, vagy éppen gyermekeid arcára szeretnél mosolyt csalni, akkor a kifőzött Smiley formájú tésztát egyenként töltsd meg, nem kevés munkával, avagy csak egyszerűen keverd csak össze a választott tésztával és máris tálalhatod is.

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (5 votes)
hány csillagot kapott?