Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Nastroni

Nastroni

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "nagy szalag"
 
Származási hely: Toszkánia
 
Átlagos mérete: 25 mm széles és 1 mm vastag
 
 
Amit a Nastrani tésztáról GOCK gondol:
Olaszország nem mindig volt Olaszország és cseppet sem volt egységes. Az egyes tartományok igyekeztek saját hagyományaikra építkezve kialakítani a saját különlegességeiket kialakítani, ezzel együtt megkülönböztetni másokétól. 
Tésztafajták sokasága alakulhatott ki így. Egymáshoz hasonló vagy akár teljesen azonos tészta némileg vagy éppen nagyon más méretben születhetnek meg. A Nastroni toszkán specialitás, ami voltaképpen széles és rusztikus Pappardelle féleség, így ahhoz hasonlóan tojás hozzáadásával búzalisztből készül. 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen

Gondolataim a recepthez: 

Noha általánosságban megkívánt, hogy egy étel tartalmazzon színekben is kontrasztot, a fekete mégsem tartozik a kedvenc színek közé a tányéron. Ahogy azonban szívesen veszek fel egy fekete pulóvert fekete nadrággal, így szívesen teszek a tányérra feketített lazacot, ahol a lazac rózsaszínsége éppencsak átsejlik a fekete szín alól és körítem egy igen széles metélttel, ami csak félig látszik ki a fekete pesto alól.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?