Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Fűszerek » Címkék » Alapanyag » Fűszerek » Szárított fűszerek

Szárított fűszerek

Kép: 

Amit biztosan tudsz a sáfrányról, hogy egy drága szárított bibeszál, ami sárga (nem a fűszer, mert az mélyvörös) színt ad az ételnek. Ha ennyivel beéred, akkor ne is olvasd tovább, lapozz tovább, ha azonban többet is szeretnél megtudni a sáfrányról, akkor…

Egy kis történelem

Kép: 

Ki ne ismerné ezt a kellemes illatú, erős aromájú fűszert, amit (különösen Magyarországon) leggyakrabban a téli időszakban használnak, főleg süteményekben vagy éppen forralt borhoz.

Nekem az egyik kedvencem a Közel-Keleti konyha, így gyakran használom a fahéjat húsételek, szószok ízesítésére is, elsősorban Dél-Olaszországi eredetű receptekben, de a fahéj hangsúlyozottan jelen van más olyan országok ételeiben is, amelyekre közvetlenül hatott az arab kultúra (spanyol, görög, török…)