Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Áfonyás kacsamell recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Áfonyás, azaz pontosabban tőzegáfonyás. Ami a szakszerű magyar elnevezése ennek a csodás "ping-pong labda" bogyónak, de azért a többség Cranberry néven ismeri. A Cranberry szezon közepén kár lenne kihagyni ezt a receptet, mert a kacsának jól áll a Cranberry.

Akár a karácsonyi asztalodra is felkerülhet, hiszen igényes, különleges és nagyon finom! 

Hasznos linkjeim a recepthez:  

Ha többet szeretnél megtudni a tőzegáfonyáról, kattints ide: Tőzegáfonya, azaz cranberry

Ha többet szeretnél megtudni a ciderről, akkor kattints ide: Cider

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

4 db
kacsamell filé (bőrös)
1 fej
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
25 dkg
tőzegáfonya (azaz Cranberry frissen vagy fagyasztva)
330 ml
cranberry cider (azaz egy üveg Somersby cider)
1 ek
Liszt
1⁄2 csokor
friss kakukkfű (levélkéi)
2 dl
csirke alaplé
12 db
Burgonya (kisméretű)
20 dkg
vegyes zöldség (én sárgarépát, borsót, zöldbabot és kukoricát használtam hozzá)
  kis
Vaj
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Sózd és borsozd meg a kacsamelleket ízlésed szerint, dörzsöld a húsfelületbe a leszedegetett kakukkfű leveleket. 
  3. Egy serpenyőben süsd meg a kacsamelleket egy kevés olivaolajon, bőrével lefelé természetesen.
  4. Éppen akkora lábosban, amibe majd a kacsamellek szépen elférnek egymás mellett, egy kevés felforrósított vajon párold üvegesre a hagyma szeleteket.
  5. Szórd meg a liszttel és kevergesd tovább két percig.
  6. Öntsd fel a ciderrel, a csirke alaplével és szórd bele a cranberry bogyókat. Forrald össze.
  7. Vedd alacsonyra a lángot, helyezd a folyadékba a kacsamelleket és párold készre kb 15 perc alatt.
  8. Közben a hordó burgonyákat és a zöldségeket párold meg gőzpárolóban (vagy főzd meg), majd egy serpenyőben forró vajban pirítsd meg a felületüket.

 

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Előmelegített tányérokra helyezd fel a burgonyákat a talpukra állítva, szórd körbe a párolt zöldségekkel.
  2. Vedd ki a kacsamelleket, helyezd bőrös felével lefelé először egy konyhai törlőpapírra, majd a tányérra Tálalhatod szeletelve is, úgy talán jobban is mutata tányéron).
  3. Adj hozzá egy keveset a cranberry/cider szószból, a maradékot szószkiöntőben tálald.
Recept értékelése: 
Average: 4 (3 votes)
hány csillagot kapott?