Kevés ennyire csípős olasz étel van, nem véletlenül "mérges" a szósz neve. Igazítsd ízlésedhez és tűrőképességedhez a szószba adagolt chili mennyiségét. Azért ne feledd, ennek a szósznak az a lényege, hogy csípős legyen. Ha nagyon nem szereted a csípős ízt, inkább válasz más szószt a receptjeim közül:
Bolognai szósz receptje: Bolognai spagetti
Boscaiola szósz: Trottole erdei gombákkal, paradicsomosan
Alfredo szósz: Alfredo rózsaszín álma
Puttanesca szósz: Puttanesca tengerész módra kitekerve
Carbonara szósz: Spaghetti alla Carbonara
Amatriciana szósz: Spaghetti alla Matriciana
Marinara szósz: Marinara szósz
Nyáron készítsd inkább friss, szabadföldi paradicsomból, idényen kívül azonban jobban jársz, ha jóminőségű konzerv paradicsomot használsz hozzá. Egyéni ízlés, hogy én mindig az egészben eltett paradicsom konzervek mellett döntök. Így kedvemre valóan nagy darabos marad a szósz készre főzve is. Ha darabolt paradicsomból készült konzervet választasz hozzá, ebből az élményből kimaradsz.
Válassz hozzá kedvedre való tésztafajtát itt: Olasz tészták térképe
Itt megtudhatod: Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
Használhatod a szószt számtalan módon, legegyszerűbb esetben csak főzz ki egy adag tésztát és használd a szószt a tésztán.
Itt megtudhatod, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?