Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » cukor » Címkék » Alapanyag » cukor » lágy cukor

lágy cukor

Lefelé görgetve találod GOCK, lágy cukorral készített desszert receptjeit, azok feltöltésének időontja szerint.

Ha magáról a cukor fajtáról szeretnél olvasni, kattints ide: Sötétbarna lágy cukor

Gondolataim a recepthez: 

Annak idején, mikor ezt a receptet először összehoztam, még "Road to Heaven" névvel illettem, ami nyilván költői túlzás volt, bár beleraktam mindent, ami mennyei.

Azóta egyfelől rájöttem, hogy a Mennyország messze van, így enyhén szólva lecsupaszítottam az eredeti receptet a barokkos túlzásaitól.

Lett belőle csokikocka.

Bár mennyei maradt még így is: csokoládé, chili, narancs és gyömbér. Kell ennél több...?

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

BOLDOG KARÁCSONYT 2013!

Közeledik a Karácsony idén is, itt az ideje összeállítani az idei menüt is. Ez a torta klasszikus karácsonyi ízekkel telített, jó választás lehet.

Nem vagyok odáig a vastagon krémes tortákért, az én világom a gyümölcskenyér-szerű, magvakkal, szárított gyümölcsökkel teli torták. Ha megnézed a receptjeimet, sok ilyet találsz. Könnyen lehet variálni őket, ez a recept egy újabb variáció ugyanarra a témára...

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 
Képzeld el, hogy...:
Becsukod a szemed és érzed, hogy édes, fahéjas, citromosan birsalmás illat terjeng a konyhádban. Kinyitod a szemed és két meleg süteményt látsz illatozni a tányérodon. Az aranybarnára sült fahéjas cukor máz nedvesen csillog az öntettől, ami a tányérokra folyva körülöleli a süteményeket. A villa már a kezedben...
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Kép: 

Ha már muszáj, akkor nádcukrot használok, elsősorban sütéshez. Ha a sütemény jellege megengedi, akkor ezt a lágy, jellegzetesen gazdag ízű, illatos cukrot használom.   Sok különleges ételreceptemben is előszeretettel használom. Sokszor elég, ha egy receptben ezt használjam ahhoz, hogy aki kóstolja, valami furcsa, szokatlan, de kellemes ízt érezve különlegesnek érezze azt.

Gondolataim a recepthez: 

Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.

Mézes karaj diós tésztán

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Kevés ennyire csípős olasz étel van, nem véletlenül "mérges" a szósz neve. Igazítsd ízlésedhez és tűrőképességedhez a szószba adagolt chili mennyiségét. Azért ne feledd, ennek a szósznak az a lényege, hogy csípős legyen. Ha nagyon nem szereted a csípős ízt, inkább válasz más szószt a receptjeim közül:

Bolognai szósz receptje: Bolognai spagetti

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon népszerű étel. Ha nem ettél még, feltétlenül készítsd el. Gyors, egyszerű, nagyon finom! :-) 

Készítheted konzerv ananásszal is, de a frissből készített sokkal finomabb.

Ugyanez vonatkozik a teriyaki szószra is. Veheted készen üvegben is vagy elkészítheted otthon is, ízlésed szerint, igazán nem ördöngősség.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?