Sokadszor készítetted már el eleid módjára. Mert nagymamád úgy készítette el. Meg Édesanyád úgyszintén. Hát te is. Ha mégse emlékeznél, megnézed valamelyik receptoldalt. Ugyanazt a receptet találod...
De magadnak bevallod, ha másnak nem is, hogy fásultan látsz hozzá sokadszor is. Ugyanannak.
Unod.
Talán a családod is unja, de nem bántanak meg vele, hogy ezt meg is mondják neked.
Miért nem készíted el másképpen? Hogy újra élvezhesd egy kicsit a főzést?
Csak azt kell eldöntened, hogy dogmatikusan ragaszkodsz-e egy-egy étel szokványos elkészítéséhez vagy nyitott vagy valami újra...
Jó, tudom, furán áll össze nálam ez a közismert, közkedvelt és gyakran készített étel. Igen, mondhatod, hogy csak nyomokban emlékeztet rá, de az íze mégis... Olyan ismerős, olyan otthonos, mégis más...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szedj egy adag tésztát, készíts belőle fészket. Ide merd a csirkepörköltet. Tegyél rá egy evőkanálnyi tejfölt, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.