Csokoládé? Hússal?
Kicsit vadul hangzik, de csak Magyarországon. Más vidékeken, mondjuk Szicíliában, ahonnan ez a recept származik már korántsem annyira meghökkentő. Amerikában, egy olasz étterem étlapján találkoztam ezzel az étellel először. Addigra már edződtem az amerikai chilifélék kakaótartalmán, gy hamar a kedvencemmé is vált.
Sem a megjelenésében sem a szerkezetében nem hasonlít a megszokott lasagna ételvariációkhoz. Nem is akar, hiszen itt nincs többről szó, minthogy lasagne tészta került a csokoládéval ízesített ragu alá. Fölé. Mellé. Köré. A ragu nagyon kevés fűszerrel készül, hagyja, hogy a csokoládé íze érvényesüljön. A són és borson kívül mindössze egy kevés fahéj és morzsolt chili paprika egészíti azt ki.
Készítsd el és meglepetésben lesz részed! Döntsd el magad, hogy elárulod-e a családodnak, hogy ez a húsragu mivel készült. Ha gyerekek is vannak a családban inkább áruld el, hatalmas lelkesedéssel fogják rávetni magukat. Ha azonban a párod idegenkedik a különlegességektől vagy netán az otthoni étlap újdonságaitól, hát akkor hallgasd el. Nem fogja tudni megmondani, hogy mitől jobb ez a ragu, mint amit máskor főztél neki. Nem fogja kitalálni, hogy megtréfáltad, csak jóízűen fogja elfogyasztani azt. Azt azért hozzá fogja tenni: Szívem, mindig tudtam, hogy tudsz te főzni! :-)
Egyszerű elkészíteni, kevés munkát kell befeketni ahhoz, hogy ez a finomság az asztalodra kerüljön.
Szedjél tányéronként egy adaggal, szépen rendezgesd el a tésztát. Tökéletesen nem keveredik a ragu a nagyméretű tésztával, ezen tálaláskor segíthetsz. Frissen reszelt parmezánt mindenképpen tegyél rá.