Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Lasagne

Lasagne

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: a görög laganon szóból eredeztetve (speciális főzőedény)

Származási hely: Emilia-Romagna

Átlagos mérete: szélessége 85 mm, hossza 170 mm

 

Amit a Lasagne tésztáról GOCK gondol:

Ősrégi tészta, a pontos eredete a homályba vész, ami azonban biztos, hogy a XIII-ik században már írásos nyoma van a létezésének. 

A kinyújtott tésztát tésztalapokra vágták, ilyen egyszerűen született ez a tésztafajta. A forma hosszabb élei gyakran fodrozottak. A fodrok segítenek abban, hogy a tésztalapok közötti tartalmat/szószt könnyebben a helyén tartsa. Sokféle méretben létezik, de legyen bármekkora is, a legfontosabb, hogy a nemes egyszerűséggel a tészta nevét hordozó rakott tésztát készítsed belőle. Általánosságban készíts hozzá valamilyen (paradicsomos) szószt és a tésztát rétegezd, a rétegek közé felváltva kerüljön a szósz, majd rikotta sajt, végül az egészet öntsd le besamel szósszal és süsd meg.

 

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Csokoládé? Hússal? 

Kicsit vadul hangzik, de csak Magyarországon. Más vidékeken, mondjuk Szicíliában, ahonnan ez a recept származik már korántsem annyira meghökkentő. Amerikában, egy olasz étterem étlapján találkoztam ezzel az étellel először. Addigra már edződtem az amerikai chilifélék kakaótartalmán, gy hamar a kedvencemmé is vált.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (6 votes)
hány csillagot kapott?