Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Csokoládés lasagna recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Csokoládé? Hússal? 

Kicsit vadul hangzik, de csak Magyarországon. Más vidékeken, mondjuk Szicíliában, ahonnan ez a recept származik már korántsem annyira meghökkentő. Amerikában, egy olasz étterem étlapján találkoztam ezzel az étellel először. Addigra már edződtem az amerikai chilifélék kakaótartalmán, gy hamar a kedvencemmé is vált.

Sem a megjelenésében sem a szerkezetében nem hasonlít a megszokott lasagna ételvariációkhoz. Nem is akar, hiszen itt nincs többről szó, minthogy lasagne tészta került a csokoládéval ízesített ragu alá. Fölé. Mellé. Köré. A ragu nagyon kevés fűszerrel készül, hagyja, hogy a csokoládé íze érvényesüljön. A són és borson kívül mindössze egy kevés fahéj és morzsolt chili paprika egészíti azt ki.

Készítsd el és meglepetésben lesz részed! Döntsd el magad, hogy elárulod-e a családodnak, hogy ez a húsragu mivel készült. Ha gyerekek is vannak a családban inkább áruld el, hatalmas lelkesedéssel fogják rávetni magukat. Ha azonban a párod idegenkedik a különlegességektől vagy netán az otthoni étlap újdonságaitól, hát akkor hallgasd el. Nem fogja tudni megmondani, hogy mitől jobb ez a ragu, mint amit máskor főztél neki. Nem fogja kitalálni, hogy megtréfáltad, csak jóízűen fogja elfogyasztani azt. Azt azért hozzá fogja tenni: Szívem, mindig tudtam, hogy tudsz te főzni! :-)

Egyszerű elkészíteni, kevés munkát kell befeketni ahhoz, hogy ez a finomság az asztalodra kerüljön.

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
50 perc

Hozzávalók

40 dkg
Lasagne tészta
40 dkg
Marhahús (darált)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
250 ml
Vörösbor (száraz)
1 doboz
Paradicsom (konzerv)
6 dkg
Étcsokoládé (70%-s, összevágva)
5 dkg
Fenyőmag (szárazon megpirítva)
1 mk
Fahéj
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
  kis
Chili paprika (morzsolt, ízlés szerint)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd további egy percig a fokhagymát is.
  3. Add hozzá a marhahúst is, süsd jól át, közben sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Ha szereted az enyhe csípősséget, akkor a chilit is ekkor tedd bele.
  4. Öntsd rá a vörösbort és hagyjad, hogy a folyadék a felére apadjon.
  5. Add hozzá a paradicsomot, a csokoládét és a fahéjat végül. Jól keverd össze és lassú tűzön hagyd főni kb. 40 percet, néha kevergesd meg.
  6. Mikor kész, keverd hozzá a fenyőmagot és zárd el a lángot.
  7. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  8. Keverd össze a kifőtt tésztát a húsraguval.

 

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedjél tányéronként egy adaggal, szépen rendezgesd el a tésztát. Tökéletesen nem keveredik a ragu a nagyméretű tésztával, ezen tálaláskor segíthetsz. Frissen reszelt parmezánt mindenképpen tegyél rá.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?