Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Hal és édeskrumpli recept Torchio tésztával
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Szereted a pestót? És a halat? Krumplival?

Szokatlanul összerakott pestós szósznak szántam ezt az ételt. Minden benne van, ami egy batáta pestóhoz szükségeltetik, csak egy kicsit másképpen, mint ahogyan az szokás. Itt a fokhagyma, a fenyőmag és petrezselyem is a batáta mellé.

Ha szereted az egészséges ételeket és nem bánod az édeskés ízt, ez a recept a tiéd. Ha a hal nem a kedvenced (nekem pedig az), akkor csak hagyd ki a füstölt lazacot belőle és a tésztából se lazacos ízesítésűt válassz. A lényeg azonban, hogy egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étel receptjét olvasod. Ha csak egy kicsi időd van éppen főzni, ebbe nyugodtan belevághatsz akkor is.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudtad az édesburgonyáról, hogy nagyon egészséges alapanyag? Olvass utána itt: Batáta, avagy édesburgonya

Szeretnél megismerkedni a receptben használt tésztafajtával? Kattints ide: Torchietti al Salmone

Vagy válassz más tésztát az ételhez itt: Olasz tészták térképe

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
25 perc

Hozzávalók

40 dkg
torchietti tészta (lazacos ízesítéssel)
2 db
Batáta (édesburgonya, meghámozva, szeletekre vágva, akár helyettesítheted sütőtökkel is, bár...)
10 dkg
Fűstölt lazac (kockákra vágva)
4 dl
szójaital
1 csokor
petrezselyem (apróra vágva)
1 fej
fokhagyma (a gerezdek szárazon megpirítva)
10 dkg
parmezán (frissen reszelve)
2 dl
Zöldség alaplé (bio kockából készítva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A batáta szeleteket gőzpárolóban (vagy ahogy szoktad) párold puhára.
  3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Szűrd le és olívaolajjal keverd össze.
  4. Amíg a tészta fő, turmixold össze a szója italt a fokhagymával és hevítsd fel.
  5. Turmixold bele a megpárolt batátát, egy kevés olívaolajat, a sajtot, majd keverd hozzá a halat és a petrezselymet is. A zöldség alaplé adagolásával érd el a kellő állagát a szósznak.
  6. Sóval és borssal ízlésed szerint ízesítsed.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedjed a tálra a kifőtt és enyhén beolajozott tésztát.
  2. Merj a tetejére a szószból.
  3. Szórd meg egy kevés szárazon pirított fenyőmaggal.
  4. Díszítheted egy szál petrezselyemmel.
  5. Azonnal tálald.
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?