Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Torchio al Salmone

Torchio al Salmone

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "fáklyácska"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 30 mm hosszú és 13 mm széles (a szélesebb részénél)
 
Másnéven: Maccheroni alla Torchio
 
 
Amit a Torchio al Salmone tésztáról GOCK gondol:
Van a tésztaféléknek nemük? Szótanilag mindenképpen, de másként talán nincsen, de sokuk nőisséget áraszt magából. Bájosak, ívelt vonalvezetés adja ki a formájukat, erényük a szépség. Romantikusak. Mint ez a fáklyaforma tészta. Nem illik durván bánni vele, méltánytalan lenne a nemességét elrontani valami nehéz, hússal teli szósszal. A zöldségek illenek hozzá. Könnyed, légies raguk. Esetleg halak.
 
A férfiak ellent tudnak állni egy szép nőnek? Megesik, hogy igen... És egy szép tésztának? Aligha…
 
Ez a tésztafajta közeli rokona a Gigli tésztának, azzal a különbséggel, hogy a Gigli fodros szélű alapanyaga helyett sima szélű, de recézett felületű tésztalapot csavarnak fel. A fotózott tészta lazacos ízt kapott.

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Szereted a pestót? És a halat? Krumplival?

Szokatlanul összerakott pestós szósznak szántam ezt az ételt. Minden benne van, ami egy batáta pestóhoz szükségeltetik, csak egy kicsit másképpen, mint ahogyan az szokás. Itt a fokhagyma, a fenyőmag és petrezselyem is a batáta mellé.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?