A recept úgy indult, hogy egy barátom kifogott egy harcsát. Szenvedélyes horgász, sok halat fog ki, kedvence a harcsa. Megkért, hogy adjak neki rendhagyó harcsa recepteket: olyat ami nem harcsapaprikás vagy nem rántott harcsa.
A szürke (európai) harcsánk remek halfajta, igazán versenyképes a tengeri halakkal: ízében, állagában és felhasználhatóságában egyaránt. Képzeletben bejárattam a világot a barátomtól kapott harcsafilékkel és kipróbáltam, hogyan működik mexikói, thai vagy japán konyhai ízlésvilágban. Azt gondolom, magyar folyóvizeink harcsája bárhol megállná a helyét, nem is akárhogyan. Úgyhogy ne cseréld le afrikai harcsára, nem éri meg.
Ez a recept nem paprikás, de habanerós... Nem bundás, de tortillás... Mexikói felfogásban elkészített magyar harcsa. Különösebb főzőtudás nélkül is könnyen és gyorsan elkészíthető recept,
Nem szereted a halat? Próbáld ki ezt a receptet és meg fogod szeretni.
Próbáld ki a többi harcsás receptemet is: Harcsa receptek
Helyezd a tortilla lapot a tányérra, szedj rá egy harcsadarabot. A tortillát úgy hajtsd rá, hogy a hal jól látható maradjon. Rakj a tányérra az avokadó krémből és díszítsd a tálat friss korianderrel és lime gerezddel.