Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Pár évig éltem az Egyesült Államokban, ahol sok étel elkészítését tanultam, ezek közül itt találhatod azokat, amelyeket főleg Los Angelesben lestem el a barátaimtól.
Partik és bulik hangulatos kelléke lehet a mexikói salsa. A Salsa ma már közhelyszerű és egyben kihagyhatatlan társa a Nacho sajtszósz lett.
Még buli sem kell hozzá! Elég, ha leül a család apraja és nagyja a TV elé és meg szeretne nézni egy jó filmet. Mint a moziban. Ahhoz pedig már lassan a jól bevált popcorn mellé avagy éppen helyette a divatnak megfelelően jóleshet egy kis tortilla chips salsával és nacho szósszal.
Mikor beköszönt a zord (na, ilyen nincs is már nálunk) tél, az autókat fel kell készíteni az év leghidegebb (ez legalább még igaz Magyarországon is) szezonjára. Átcseréljük a nyári gumikat télire, töltünk bele fagyálló ablakmosót, ellenőrizzük a hűtővíz fagyállóságát és még sorolhatnám...
Nemrégiben hazaköltöztek kedves, de hívatlan vendégeink, a fecskék. Örülünk nekik, hiszen színt visznek kertünk hangulatába csivitelésükkel és repkedésükkel. Azért fészkelhettek volna jobb helyre is vagy lehetnének például szobatiszták már attól kezdve, hogy előbújnak a tojásból, de nem így van. Sajnos.
Ők ihlették ezt a végtelenül egyszerű receptet, ami spanyol illetve inkább mexikói hagyományokon nyugszik.
Ha a válaszod igen (és ezzel alighanem nem vagyok egyedül) és szereted az autentikus ízeket, akkor szükséged lesz ennek a paprikafajtának a beszerzési lehetőségét felkutatnod.
Frissen nem érdemes keresned, azonban szárítva különböző formákban lelheted fel:
Az elmúlt napokban szóba került egy baráti körben a bibliai történet és a beszélgetés friss hatása miatt ránézve a készülő étel alakuló receptjére azonnal adódott a lehetőség, hogy az étel képi világa Káin és Ábel közismert konfliktusára épüljön.
Gyorskaja a javából! Mert miért ne ehetnél gyorskaját otthon is? Házhoz ne szállíttasd, inkább készítsd magad!
Hogy ez így jobb, mint az igazi?
Na és?
A játék az játék! Mivel a feladat az volt, hogy CSIKOS paradicsom chutney-ból készítsek valamit, mi a manó juthatott volna eszembe először, minthogy legyen az étel NAGYON CSIKOS, azaz csupa-csupa csík. Mint ez a Tortilla Wrap: nagyon csíkosra vágott hús, nagyon csíkosra vágott paprika, nagyon csíkosra vágott újhagyma. Azaz NAGYON CSIKOS!
Ez már a sokadik Quesadilla, amit készítek. Nem véletlen, a Quesadilla gyors, változatos, nagyon ízletes étel. A Quesadilla (akárcsak a pizza) csak körvanalas szabályokkal bír, voltaképpen lazán kezelheted az összetevőket, úgy csere-berélheted benne őket, ahogy a kedved tartja, vagy a hűtőszekrényed engedi. Szinte ugyanez vonatkozik a salsára és az avokádó krémre is. Szabd a saját ízlésedre és utána se ragaszkodj mereven hozzá, variáld pillanatnyi hangulatod szerint.
A recept úgy indult, hogy egy barátom kifogott egy harcsát. Szenvedélyes horgász, sok halat fog ki, kedvence a harcsa. Megkért, hogy adjak neki rendhagyó harcsa recepteket: olyat ami nem harcsapaprikás vagy nem rántott harcsa.