Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Kantoni csirke és rák stir and fry recept
Kantoni csirke és rák stir and fry
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A tésztát nem csak az olaszok szeretik olyan nagyon, hanem ázsiában is nem csak közkedvelt, de többévezredes hagyományokkal is bír.

A wokban készült ételek nem csak egészségesek, de gyorsak is. Ha már az alapanyagok szeletelésén túl vagy, ez valóban így is van. Ebben a receptben azonban kevés szeletelnivalót találsz, így nagyon kevés munkát kell befektetned ahhoz, hogy egy nagyon ízletes étel kerüljön az asztalodra.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha nem tudsz Mie tésztát vásárolni a kedvenc üzletedben, némi kompromisszummal használhatsz helyette más tésztát is a következők közül választva:

Vagy ha gondolod, válassz helyette más tésztát innen: Olasz tészták térképe

 

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

20 dkg
csirkemell filé (vékony csíkokra vágva)
20 db
Királyrák (megtisztítva)
4 db
Újhagyma (diagonálisan vágva a zöldjével együtt)
6 dkg
Shiitake gomba (szárított, 1 órán át meleg vízben áztatva)
10 dkg
bambusz rügy (konzerv)
2 ek
világos szójaszósz
1 ek
édes szójaszósz (ketjap manis)
4 gerezd
fokhagyma (vákonyan szeletelve)
1 db
gyömbér gumó (2 cm-es, apróra vágva)
20 dkg
mie tészta
  kis
Szezámmag olaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát úgy, hogy egy picit hamarabb szűrd le, mielőtt puhának éreznéd.
  3. Hevíts fel wokban egy kevés olajat, dobd bele a gyömbért és a fokhagymát. Pirítsd meg.
  4. Add hozzá a csirkemell csíkokat, süsd át.
  5. Add hozzá a kinyomkodott gombát és a rákokat, pirítsd további 2 percig.
  6. Add hozzá a tésztát, a szószokat és a bambusz rügyeket, csökkents a hőmérsékletet és kevergesd addig, amíg a tészta minden folyadékot magába nem szippant.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed... Fogyaszd, ha lehet, pálcikákkal.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve