Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Karácsonyfa tészta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ez a recept voltaképpen egy "ételképeslap". Kívánhatsz vele Boldog Karácsonyt családodnak, ha elkészíted, csalátagjaidnak, barátaidnak pedig elküldheted a fotóját, ha tudják rólad, hogy szeretsz főzni, értékelni fogják az egyedi figyelmességedet. A recept természetesen nem csak Karácsonyfaként állja meg a helyét. Nagyon könnyed és ízletes. A kecskesajt és a gránátalma mag együtt... Több, mint remek!

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

40 dkg
Tagliatelle (spenótos)
1 dl
Fehérbor (száraz)
10 dkg
Kukorica
1 db
Gránátalma (kimagozva)
1 db
sárgarépa
5 dkg
Fenyőmag (szárazon megpirítva)
2 ág
Kakukkfű (friss levélkéi)
1 ek
Vaj
10 dkg
Kecskesajt (puha)
1⁄2 db
Póréhagyma (apróra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
3. Egy serpenyőben forrósítsd meg a vajat és párold meg a hagymát.
4. Dobd hozzá a kukoricát (tegyél el egy pár szemet a külső díszítésre) és a kakukkfüvet, kevergesd tovább egy-két percig, majd öntsd fel a borral és hagyjad, hogy a lé nagyja elpárologjon.
5. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd tedd bele a sajtot. Keverd össze és azonnal vedd le a tűzről. Tartsd melegen.
6. Tisztítsd meg a répát és koktélfaragó szerszámmal hasíts le belőle vékony csíkocskákat.
7. A répacsíkokat gőzpárolóban párold puhára.
8. Ha megfőtt a tészta keverd össze jól a kukoricás keverékkel, tedd bele a fenyőmag felét és annyi gránátalma magot, amennyit csak szeretnél.

Ötletek a tálaláshoz: 

A tésztát töltsd gúla alakú desszertformába és borítsd utána egy tálra. Díszítsd fel kedvedre a maradék kukoricaszemekkel és gránátalma magokkal. Girlandként használd a sárgarépa csíkokat. A maradék fenyőmaggal szórd körbe a tányért a fenyő körül.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?