Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Kecskesajtos orecchiette recept friss paradicsommal és bazsalikommal
Gondolataim a recepthez: 

Gyorsan szeretnél valamit elkészíteni, de az finom is legyen, igaz? Akkor válaszd ezt a friss ízekkel teli tésztát! Amíg a tészta megfő, mindent elvégezhetsz, sőt a lábadat is lengetheted pár percig közben. Még akkor is, ha szinte soha nem jártál még a konyha közelében sem.

Erre a receptre mondhatják azt jogosan: elkészíteni gyerekjáték! Kevés ennél egyszerűbbet ismerhetsz... Mindössze pár alapanyag, de az íze annál gazdagabb! Nem érdemes a "téli" friss paradicsommal kísérletezni, készítsd el ezt a receptet nyáron (vagy kora ősszel), amikor valóban friss, szabadföldi (ideális esetben a kertedből szakajtott) édes, zamatos, lédús paradicsommal.

 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
12 perc

Hozzávalók

40 dkg
Orecchiette tészta (vagy valami más rövid tészta)
12 dkg
Kecskesajt (lágy, én provanszi ízesítésűt használtam hozzá)
2 db
Paradicsom (nagy és érett)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 marék
bazsalikom (friss, csíkokra vágva)
  kis
olivaolaj (én szarvasgombásat használtam hozzá)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatók szerint.
  2. Közben készítsd elő az alapanyagokat, amíg a tészta megfő, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  3. Szűrd le a tésztát és azon nyomban, forrójában keverd hozzá a sajtot és az olívaolajat, hogy a sajt ráolvadjon a tésztára.
  4. Keverd hozzá a maradék alapanyagokat, sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed...

Recept értékelése: 
Average: 5 (11 votes)
hány csillagot kapott?