Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Kolbász és cukkini jó sok citrommal recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Bármikor előfordulhat, hogy éppen nem találsz szinte semmit sem a hűtődben, sem az éléskamrádban. Még velem is megtörténik ez, pedig viszonylag komoly készleteket szoktam felhalmozni mind a két helyen.
Tésztából azonban kifogyhatatlanok a készleteim. Körbenéztem hát a hűtőszekrényben és az éléskamra polcain és próbáltam a fellelt dolgokat úgy variálni, hogy azért valami jó kerekedjen ki belőle. Ez étel elkészítése nagyon egyszerű, különösebb gyakorlat nélkül is nagyszerűen fog sikerülni bárkinek. Egy titka azért van, nem működik akármilyen tésztával. A következő tésztafajtákkal az igazi (kattints a tészta nevére, ha meg akarod ismerni valamelyiket):

Próbáld ki, ízleni fog!

Tipp:

Ha még gazdagabb ízeket szeretnél, vágjál fel hozzá 25 dkg csirkemell filét 1x1 cm-es kockákra és a szárított paradicsommal együtt tedd a serpenyőbe.

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

40 dkg
Orecchiette tészta (vagy válassz a fentiek szerint)
25 dkg
Kolbász
1 db
Cukkini
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
10 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
2 db
Citrom (kicsavart leve)
1 ek
olivaolaj
2 ek
Vaj
  kis
Só (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt
Elkészítés: 
  1. A kolbászt gépi aprítóval vágd kicsire vagy nagylyukú reszelőn reszeld le.
  2. A cukkinit először vágd 3-4 cm-es darabokra, majd szeleted vékony csíkokra.
  3. Főzd meg a száraz tésztát éppen csak puhára (én kb 5 percig főztem), szűrd le, majd nagyon kevés olívaolajjal megspriccelve és megforgatva tedd félre.
  4. Hevítsd fel az olívaolajat egy mély serpenyőben és dobd bele a kolbászokat, majd pirítsd meg.
  5. Mikor majdnem kész, tedd hozzá a vajat, az összezúzott fokhagymát és a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot és kevergesd kb 2 percig. (Jó sok leve lesz, ettől nem kell megijedni, majd a tészta felszívja)
  6. Öntsd hozzá a tésztát és a cukkinit és közepes lángon kevergesd legalább 5 percig. Ha gondolod, sózzad ízlés szerint (függ a kolbász ízesítésétől).
  7. Amikor a levét nagyjából felszívta, facsard hozzá a citromokat (vadul hangzik, nem?) és keverd tovább 2-3 percig.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra és szórd meg frissen reszelt parmezánnal. De ha ezt nem teszed, akkor is ízleni fog.

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?