Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "nyelvecske"
 
Átlagos mérete: 2,4 mm széles, 1,2 mm vastag, hossza 500 mm (félbehajtva)
 
Származási hely: Ligúria
 
 
Ami a Linguettine tésztáról az eszembe jutott:
 
„Széles, lapos és hosszú leszek. Bárki el tud majd készíteni…” Találta ki a metélt tészta valamikor réges-régen Olaszország északi részén és elnevezte magát Tagliatelle-nek. Telt-múlt az idő és valóban nagyon népszerű lett. Megfordult minden háztartásban. Néha egy kicsit szélesebbre sikerült, olykor meg keskenyebbre. Némelyikük meghízott, míg mások lefogytak. Az új jövevényeknek nevük is lett. Az egyiket így hívták, a másikat meg amúgy. A különbségek köztük oly kicsik és olyan sokan lettek, hogy az emberek már nem tudták megmondani a nevüket. Összecserélték őket…
 
Ez a kicsi narancsos Linguettine igyekezett markánsan különbözni a társaitól. Igen vékony és keskeny lett, enyhén cilinder forma keresztmetszetet öltött. Hogyha mindez még mindig kevés lenne ahhoz, hogy az emberek megjegyezzék a nevét, különleges ízzel és színnel gazdagította magát: narancsos lett.