Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Manicotti recept
Manicotti recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Az eredetinek mondható olasz Manicotti receptje közelebb áll a mi Hortobágyi palacsintánkhoz, mint gondolnánk. Az is lehet, akár valószínűnek is hívhatnám, hogy a múlt homályába vesző eredettel bíró Manicotti recept nyilvánvalóan előbb született, mint az ötvenes évek szülöttje, a Hortobágyi palacsinta, azaz helyesebb úgy mondani, hogy a Hortobágyi palacsinta áll közel a Manicottihoz.

Akár így, akár úgy, de Olaszországban a Manicotti palacsintába töltött valami, valamivel leöntve, majd megsütve. Amerikában ellustulva a recept leegyszerűsödött és a palacsintából tészta lett, mintha Canelloni lenne. Csak ez az Amerikai-Olasz tészta hullámos, talán csak azért, hogy valamiben különböző legyen a Canellonihoz képest.

A Manicotti sokféleképpen variálható. Tölteléke lehet húsos vagy sajtos, az öntet rajta lehet paradicsomos vagy besamel avagy akár a kettő keveréke. Akárhogy is készíted, nagyon finom. Akár sütsz hozzá palacsintát, akár egyszerűsíted ezt a lépést és vásárolsz hozzá Manicotti tésztát

Ez a recept palacsintás, petrezselymes sajtkeverékkel töltött, paradicsom szósszal borított. Négy palancsintával elkészítve tartalmas előétel avagy könnyed főételként fogyaszthatod.

Hasznos linkjeim a recepthez:

 A pomarola szósz receptjét itt találod: Pomarola, az egyszerű spagetti szósz receptje

(ne feledd, hogy a pomarola recept 4 adagra szól, ehhez a recepthez csak a negyedét készítsd el)

Ismerkedj meg a Manicotti tésztával itt: Manicotti tészta

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

1 egység
Pomarola szósz
4 db
sós palacsinta
20 dkg
rikotta sajt
10 dkg
Mozzarella sajt (frissen reszelve)
3 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 csokor
petrezselyem (levélkéi apróra vágva)
1 db
Tojás
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Melegítsd elő a sütődet 200 Celsius fokra.
  2. Egy keverőtálban keverd össze a sajtokat a tojással és a petrezselyemmel. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  3. Süsd ki a palacsintákat, majd oszd el bennük a tölteléket. Hajtogatáskor ügyelj arra, hogy mindkét végét zárd le a palacsintáknak vagy vágd egyenesre, ahogy neked jobban esik.
  4. Rendezd el őket egy nagyobb vagy négy kisebb sütőtálba, majd öntsd le a szósszal.
  5. Tedd a sütőbe 12 percre. Sütheted fedél alatt vagy anélkül, de az utóbbi esetben szórd meg még reszelt sajttal a tetejét.
Ötletek a tálaláshoz: 

Óvatosan vágd ketté a palacsintákat és tányéronként két-két félpalacsintát helyezz el. Óvatosan bánj vele, könnyen szétesik.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)