Jelentése: "ingujj, muff"
Származási hely: USA
Átlagos mérete: 30 mm átmérőjű és 50 mm hosszú
Amit a Manicotti tésztáról GOCK gondol:
Olaszországban biztosan mást kapsz az asztalodra ha egy étteremben Manicottit rendelsz, mintha Amerikában tennéd ezt. Ha Olaszországban lenne Hortobágy, akkor a Manicotti lenne a vega hortobágyi palacsinta, hiszen legáltalánosabban sajttal és spenóttal töltött, majd paradicsomos szószban megsütött palacsintát takar az étel. Amerikában azonban ha Manicottit rendelsz, akkor Canelloni-féleséget kapsz. Így természetesen egy amerikai tésztaboltban vásárolhatsz szárított Manicottit is, ami némileg nagyobb átmérőjű és általában rövidebb a Canelloni tésztánál, így könnyebben is tölthető.
A tésztafajtához ajánlott recept::