Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Manicotti

Manicotti

Jelentése: "ingujj, muff"
 
Származási hely: USA
 
Átlagos mérete: 30 mm átmérőjű és 50 mm hosszú
 
 
Amit a Manicotti tésztáról GOCK gondol:
Olaszországban biztosan mást kapsz az asztalodra ha egy étteremben Manicottit rendelsz, mintha Amerikában tennéd ezt. Ha Olaszországban lenne Hortobágy, akkor a Manicotti lenne a vega hortobágyi palacsinta, hiszen legáltalánosabban sajttal és spenóttal töltött, majd paradicsomos szószban megsütött palacsintát takar az étel. Amerikában azonban ha Manicottit rendelsz, akkor Canelloni-féleséget kapsz. Így természetesen egy amerikai tésztaboltban vásárolhatsz szárított Manicottit is, ami némileg nagyobb átmérőjű és általában rövidebb a Canelloni tésztánál, így könnyebben is tölthető.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Az eredetinek mondható olasz Manicotti receptje közelebb áll a mi Hortobágyi palacsintánkhoz, mint gondolnánk. Az is lehet, akár valószínűnek is hívhatnám, hogy a múlt homályába vesző eredettel bíró Manicotti recept nyilvánvalóan előbb született, mint az ötvenes évek szülöttje, a Hortobágyi palacsinta, azaz helyesebb úgy mondani, hogy a Hortobágyi palacsinta áll közel a Manicottihoz.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?