Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Medvehagyma pesto recept Trofie tésztán

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A tavaszi idény kínálatából kihagyhatatlan a medvehagymás ételek sora. A piacokon csak rövid ideig elérhető a medvehagyma, nem árt hát valamiképpen eltenni belőle egy keveset az ínségesebb időkre, erre legalkalmasabb a pesto. 

Számtalan forrásból találhatsz medvehagymás pesto recepteket, ilyenformán nincs különlegesebb létjogosultsága annak, hogy az én oldalamra is felkerüljön az én változatom. Amiért mégis úgy döntöttem, hogy felteszem, azt a tészta fajtája indokolja. A Trofie kifejezetten pesto kompatibilis tésztafajta, így a tésztafajtákat bemutató sorozatomban éppen a Trofie-hoz értünk, egyértelmű volt, hogy a pesto legyen medvehagymából készített ehhez a tésztához.

Én szeretem a medvehagyma kissé csípős ízét petrezselyem hozzáadásával lágyítani. Másrészt általában igyekszem színessé tenni az ételeimet, ezért a pesto zöldségét feldobtam a szárított paradicsom harsány pirosságával. Sokkal jobban néz így ki és az íze is izgalmasabb lett ettől.

A receptben megadott mennyiségek egyszeri friss felhasználásra vonatkozik. Akkor teszed jól, ha a mennyiségeket megsokszorozod és a többletet üvegekben, légmentesen lezárva fagyasztószekrénybe teszed, így ha eleget készítettél, egész évben élvezheted a medvehagyma ízét.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Érdekességek, tudnivalók a medvehagymáról: Medvehagyma

Ismerd meg a receptben használt tésztafajtát itt: Trofie

Vagy válassz hozzá más tésztafajtát: Olasz tészták térképe

Olvass érdekességeket a rozmaringról: Rozmaring

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Trofie tészta (vagy valamilyen hasonló, magyar szokás szerint spagetti)
1 csomag
medvehagyma levél (leszárazva, mint a spenót)
1 csomag
Petrezselyem levél
4 dkg
dió bél (szárazon megpirítva)
10 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
2 dl
olivaolaj
10 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Amíg a tészta fő, alaposan turmixold össze a medvehagymát, a petrezselymet, a pirított diót egy kevés olajjal és kb 3-4 evőkanálnyi parmezán sajttal. A többi olajat folyamatosan adagoljad, amíg a pesto el nem éri a kívánt sűrűségű pépes állapotot.
  4. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad. 
  5. Végül egy kevés olívaolajon fokhagyma és a rozmaring társaságában éppen csak forrósítsd fel a szárított paradicsomot, ne tovább, mint egy percig.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A kifőtt tésztához keverd jól hozzá a pesto-t.
  2. Szedj belőle egy adagot a tányérra.
  3. Szedj a tetejére pirított szárított paradicsomot és szórd meg egy kevés reszelt parmezánnal.
Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?