A tavaszi idény kínálatából kihagyhatatlan a medvehagymás ételek sora. A piacokon csak rövid ideig elérhető a medvehagyma, nem árt hát valamiképpen eltenni belőle egy keveset az ínségesebb időkre, erre legalkalmasabb a pesto.
Számtalan forrásból találhatsz medvehagymás pesto recepteket, ilyenformán nincs különlegesebb létjogosultsága annak, hogy az én oldalamra is felkerüljön az én változatom. Amiért mégis úgy döntöttem, hogy felteszem, azt a tészta fajtája indokolja. A Trofie kifejezetten pesto kompatibilis tésztafajta, így a tésztafajtákat bemutató sorozatomban éppen a Trofie-hoz értünk, egyértelmű volt, hogy a pesto legyen medvehagymából készített ehhez a tésztához.
Én szeretem a medvehagyma kissé csípős ízét petrezselyem hozzáadásával lágyítani. Másrészt általában igyekszem színessé tenni az ételeimet, ezért a pesto zöldségét feldobtam a szárított paradicsom harsány pirosságával. Sokkal jobban néz így ki és az íze is izgalmasabb lett ettől.
A receptben megadott mennyiségek egyszeri friss felhasználásra vonatkozik. Akkor teszed jól, ha a mennyiségeket megsokszorozod és a többletet üvegekben, légmentesen lezárva fagyasztószekrénybe teszed, így ha eleget készítettél, egész évben élvezheted a medvehagyma ízét.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Érdekességek, tudnivalók a medvehagymáról: Medvehagyma
Ismerd meg a receptben használt tésztafajtát itt: Trofie
Vagy válassz hozzá más tésztafajtát: Olasz tészták térképe
Olvass érdekességeket a rozmaringról: Rozmaring