Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Medvehagyma saláta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Akármilyen is az aktuális időjárás, ha a piacokon megjelenik a friss medvehagyma, akkor biztosan feltartóztathatatlanul eljön már a tavasz. Ahogy egy ideig feledésbe merült, annyira divatos lett a medvehagyma az elmúlt években. Nem mintha bánnám, ha divatban is maradna. Elvégre könnyed, igazán tavaszias ételeket lehet belőle készíteni. Ha megteheted, mert van kerted, ültess belőle egy hűvös zugába a kertnek és a következő évben már élvezheted is a saját medvehagymád ízét. Vagy használhatod a leveleit ételeid díszítő elemeként.

Ez a saláta nagyon jó választás a húsvéti ünnepek valamelyik napjára, de akár a pirostojás dömping visszamaradt darabjait is ebbe a salátába mentheted.

Haszos linkjeim a recepthez:

Érdekességek, tudnivalók: 

Medvehagyma

 

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

10 dkg
medvehagyma
3 db
főtt tojás (akár a húsvéti pirostojások maradéka)
1 csomag
Retek (piros)
1 db
Kígyó uborka
1 db
Kaliforniai paprika (piros)
1 dl
majonéz
1⁄2 dl
Tejföl
1 tk
dijoni mustár
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. A tojásokat főzd keményre, hagyd kihűlni, majd vágd apró kockákra. 
2. Mosd meg és csepegtesd le a medvehagymát (a spenóthoz hasonlóan a vastag levélszárat kihúzhatod), majd keresztirányban vékony csíkokra szeleteld fel.
4. Egy salátástálba vékony szeletekre szeleteld a retkeket, a paprikát és az uborkát. Tedd még hozzá az aprított medvehagyma felét és a kockázott tojásokat. Forgasd össze egy kevés extraszűz olívaolajjal.
5. Egy tálkában keverd össze a majonézt, a tejfölt és a mustárt (az az igazi, ha a majonézt te magad készíted el). Ízesítsd ízlésed szerint sóval és borssal.
6. Keverd össze a majonézt a salátával és tedd egy órára a hűtőbe.

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Tegyél egy nagyméretű tálaló gyűrűt (vagy bögrét lefelé fordítva) a tányér közepére.
  2. A be nem dolgozott, vágott medvehagymával kerítsd körbe.
  3. A gyűrűt töltsd fel a salátával. 
  4. Távolítsd el a gyűrűt.
Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?