Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Nyúl vadasfélén rókagombás fusilli tésztával recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Eddig ellenáltam és sosem készítettem semmit nyúlból. Most megtört a jég. Vadas lett belőle, de másképp, mint ahogy Édesanyám szokta. Borban főztem, mustár helyett balzsamecet, a mazsola sem éppen szokványos édesítőszer egy vadasban, nem? Érdemes így elkészíteni, legalább egyszer! Nincs kizárva, hogy beleszeretsz! :-)

ui.: szeretem a nyulat! :-)

Kényszerből nagyanyáink módszerével, szitán áttörve pépesítettem a vadas szószt. Áramszünet esetén egy botmixer mit sem ér!:-) 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
60 perc

Hozzávalók

50 dkg
Vadnyúlgerinc
30 dkg
Fusilli paesani ortolano tészta (vagy valami hasonló)
1 fej
Vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
2 db
sárgarépa (nagyon apróra vágva)
1 db
Fehérrépa (nagyon apróra vágva)
1 db
Zellerszár (nagyon apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
3 dl
Rozé bor
5 dkg
Mazsola (rozéban beáztatva)
50 ml
Fehér balzsamecet
1 ek
Tejföl
2 db
Babérlevél
1⁄2 ek
Kakukkfű
20 g
Szárított rókagomba (beáztatva, majd apróra vágva)
2 ek
Szarvasgombás olívaolaj
4 ek
Olaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban feltüntettem.
  2. A húst hártyázd le és vágd keresztben ketté.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a húst mindkét oldalán.
  4. Vedd ki a húst, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd tedd félre.
  5. Ugyanabban a serpenyőben az olajat pótolva tedd bele a vöröshagymát, a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. pirítsd kb. öt percig, majd tedd hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább még egy percig.
  6. Tedd át egy lábasba, öntsd fel a borral, add hozzá a balzsamecetet, a babérleveleket, a kakukkfüvet, sóval és borssal ízesítsd.
  7. Tedd vissza a húst, kicsi lángon, lefedve, lassan főzd kb 40 percig.
  8. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint.
  9. Az aprított gombát forrósítsd össze a szavasgombás olajjal, majd jól forgasd össze a leszűrt tésztával. Tedd félre, tartsd melegen.
  10. Ha lejárt a negyven perc, vedd ki a folyadékból a nyúlhúst és a babérleveleket, majd a többit pépesítsd (áram híján a botmixerem parlagon maradt, szitán passzíroztam át.).
  11. Add hozzá a leszűrt mazsolát és a tejfölt. Keverd és forrósítsd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj egy adagot a gombás tésztából, helyezz mellé pár húsdarabot.
  2. Önts a húsra egy kevés vadasszószt.
  3. Díszítheted egy kevés petrezselyem zölddel.
  4. A maradék szószt szószkiöntőben tálald.
Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?