Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Orosz céklasaláta recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Egészen kivételesen ezt az ételt nem készítettem, hanem egy orosz barátom, aki vendégségben járt nálunk, hozta magával. Felhívta a figyelmemet arra, hogy ez az étel akkor lesz autentikus ízű, ha eredeti orosz finomítatlan étolajat és sós uborkát használok hozzá (nem kovászos, nem ecetes: hanem sós). Az uborka helyettesíthető sós heringgel. Egyébként egyszerű étel, de nagyon finom.

Főleg akkor, ha a zöldségeket gőzpárolóban párolod.

Előkészítési idő: 
40 perc
Főzési, sütési idő: 
0 perc

Hozzávalók

1 db
Cékla (nagy, meghámozva, kis kockákra vágva, megpárolva)
1 db
sárgarépa (közepes, megtisztítva, kis kockákra vágva és megpárolva)
1 db
Burgonya (nagy, meghámozva, kis kockákra vágva és megpárolva)
3 db
Uborka (sós, kis kockákra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (közepes, apróra vágva)
  kis
Finomítatlan növényi olaj (ízlés szerint)
  kis
Kapor (friss, apróra vágva, ízlés szerint adagolva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Keverd össze egy keverőtálban az összes alapanyagot, ízlésed szerint ízesítsd.
  3. Hűtőszekrényben hűtsd le a fogyasztásig.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed halomba...

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?