...azaz hogyan hasznosítsuk a húsvéti maradék sonkát.
A pörkölt az pörkölt, akárhol is készítik szerte a világon. Mégis ki így, ki meg úgy készíti a maga pörköltjét, még Magyarországon is. Ez azért jó, mert lehet rajta vitatkozni, hogyan is készül az IGAZI pörkölt. Más országok gasztronómiai palettáján is helyet követel magának a pörkölt készítés. Az alapok hasonlóak, mégis akadnak eltérések. Eltérések az alapanyagokban és az elkészítés módjában.
Egy spanyol (Chilindrón) pörkölt sonkával gazdagodik. Magától értetődően spanyol sonkával. De most megteszi helyette egy kis húsvéti maradék kötözött sonka is, talán a spanyolok sem sértődnek meg emiatt (nem Húsvét után nyugodtan vásárolhatsz hozzá másfajta, akár spanyol sonkát is). Elengedhetetlen alapanyag a sült paprika is, amit közvetlenül a tálalás előtt szokás csak a pörkölthöz keverni. A spanyolos ízekért még a füstölt paprika felel a maga egyedi, mással össze nem téveszthető ízével.
A Chilindrón leggyakrabban csirkehúsból készül, de voltaképpen szabadon választhatsz más, pörköltnek alkalmas húsfélék közül, ahogy ezúttal én is vaddisznó combot kértem a hentestől hozzá. A gombaféle kiválasztásánál is élvezheted a korlátlan szabadságod, legyen benne a kedvenced vagy ami éppen van otthon, nekem éppen akadt maradék laskagombám, így az került az ételbe.
Érdekes hangzik, nem? Próbáld ki!
Fogyaszthatod krumplival (főttel vagy pürével), tésztával (akár tarhonyával) vagy egyszerűen csak egy szelet kenyér társaságában.