Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Rák szilvaszósszal recept wokban pirítva
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Egy könnyed és egészséges vacsora minden évszakban jól jöhet, nyáron különösen kapóra jöhet, ha nincs túl sok kedved és időd a vacsorával pepecselni. Bátran ajánlom ezt a receptet azoknak is, akik egyébként idegenkednek a gyorsétkezdékben megismert egyenszójaszósz ízű kínai koszttól. Ez garantáltan ízleni fog! :-) 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

40 dkg
Királyrák (megtisztítva, farka rajta hagyva)
30 dkg
fekete rizstészta (thai fekete rizsből készült)
250 ml
Szilva szósz
3 ek
Chili szósz
2 ek
Szójaszósz (világos)
1 fej
Vöröshagyma (durván összevágva)
6 gerezd
fokhagyma (szeletelve)
1 db
6 cm hosszú gyömbérgumó (julienne-re vágva)
3 ek
Szezámmag olaj
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
3. Amíg a tészta fő, hevítsd fel az olajat a wokban és pirítsd meg benne a vöröshagymát és a gyömbért.
4. Add hozzá a rákokat és a fokhagymát, pirítsd rózsaszínűre.
5. Add hozzá a szószokat, ízesítsd ízlésed szerint.

Ötletek a tálaláshoz: 

Tálald a rákokat a fekete rizstésztán (érdemes kipróbálni, nagyon egyedi, mákszerű íze van) vagy válassz hozzá más, kedvedre való köretet, mondjuk párolt rizst.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?