Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Címkék » Alapanyag » Rizs

Rizs

Lefelé görgetve találod GOCK rizzsel készült receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.

Ha szeretnél megismerkedni a minőségi rizsfajtákkal, kattints annak a nevére:

Rövidszemű rizsfajták:

Arborio rizs Calasparra rizs  Sushi rizs 

Hosszúszemű rizsfajták:

Basmati rizs Jázmin rizs Thai fekete rizs

Gondolataim a recepthez: 

Vajon megéri-e a ráfordított idő, hogy egy különleges, fekete rizsből készült desszert kerüljön az asztalra? Van akinek igen, van akinek nem... Ha Thaiföldön születtem volna, valószínűleg már nagyon unnám ezt a pudingot, európaiként azonban különlegesnek tartom. Már a színe is éppen eléggé különleges, még akkor is, ha a fekete nem is annyira fekete, hanem inkább mély burgundi színű. Nekem már ennyi is elegendő lenne, de ha hozzágondoljuk, mennyire egészséges alapanyagról beszélünk az már más, egészségtudatosan élőket is rávehet, hogy nekilássanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Kép: 

 Ha nem szereted a rizst...

Sokan nem szeretik a rizst. Talán mert rossz élményeket szereztek a közétkeztetésben, talán mert nem jól választják ki azt a rizsfajtát, amit az asztalukra tesznek. Ha kérdezem, a leggyakoribb válasz: zacskós rizst főzök vagy fényezett "A" rizst főzök.

Én szeretem a rizst...

Ha Paella, akkor: Calasparra rizs

Gondolataim a recepthez: 

Régóta a foglalkoztatott a gondolat, hogy egy korábban másik oldalon megjelent, nem mellékesen receptversenyen első helyen díjazott recept a netről eltűnve új köntösben térjen vissza, mondhatni változatlan tartalommal.

Az utóbbi kitételt nem tartottam be, a design kedvéért a tartalomhoz is hozzányúltam. Ez a recept beállt a színekkel és a geometriai formákkal játszadozó receptjeim sorába. Ugyanakkor ez a recept rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és talán ti is látványosnak tartjátok.

Recept értékelése: 
Average: 5 (15 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ez egy olyan pikáns recept, amely ízleni fog azoknak is, akik még nincsenek odáig az arab konyháért...

Én tajine-ban készítettem, de akkor sem kell kétségbe esned, ha neked ilyen nincsen. Használj hozzá egy serpenyőt helyette.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Még nem tudom, hogy lesz-e VV2, azaz olyan vega ételsorozat, amelyik..., de ez biztosan a VV1. Ahol jelen esetben a második V= Vulkán.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a kockának a csomagolására (ha lenne olyan) ezt írnám:

Előmelegített tányéron tartandó!

Minőségét megőrzi: negyed óráig, hűtőben egy napig tárolható.

Összetevők:

Calasparra rizs, paradicsom, sárgarépa, zellerszár, cukkini, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, Maggi Ízvarázs ételízesítő, himalája só és bors. Nyomokban alkoholt tartalmazhat.

Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz!

 

Tömege: 100g 

1 db kocka

Forgalmazza: GOCK

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Volt már nálam tofu a wok-ban, ez a recept azonban különbözik az elsőtől, érdemes ezzel is próbálkozni, hiszen a végeredmény teljesen más lesz.

Nagyon gyors és egyszerű a recept maga, ha nem játszogatsz a tálalásával, mint én. Ez a játékos ötlet úgy született, hogy éppen egy másik recept feltöltésével végeztem, majd rákattintottam az oldalon a Home ikonra. Ami egy házikó, mint más oldalakon is elég gyakran. Kedvet kaptam ahhoz, hogy a tervezett újabb tofu receptet Home ikon formájúra készítsem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Van aki szereti a spenótot, van aki nem. Legyen az felnőtt vagy gyerek. Próbáld ki ezt a receptet, hátha megszereti. Azért egy próbát megér, nem?

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Kép: 

Ha nem szereted a rizst...

Sokan nem szeretik a rizst. Talán mert rossz élményeket szereztek a közétkeztetésben, talán mert nem jól választják ki azt a rizsfajtát, amit az asztalukra tesznek. Ha kérdezem, a leggyakoribb válasz: zacskós rizst főzök vagy fényezett "A" rizst főzök.

Én szeretem a rizst... Mert minőségi rizsfajtákat használok receptjeimben.

Ha sushi, akkor: sushi rizs

Kép: 

Ha nem szereted a rizst...

Sokan nem szeretik a rizst. Talán mert rossz élményeket szereztek a közétkeztetésben, talán mert nem jól választják ki azt a rizsfajtát, amit az asztalukra tesznek. Ha kérdezem, a leggyakoribb válasz: zacskós rizst főzök vagy fényezett "A" rizst főzök.

Én szeretem a rizst...

Ha rizottót szeretnél készíteni, akkor használhatsz mást, mint Arborio rizst?

Oldalak