Sokan szeretik a távol-keleti ízeket, akárcsak én, különösen a thai konyhára jellemző ízeket.
Sokakat ugyanakkor visszatart a nehezen beszerezhető alapanyagok listája. Ebben a receptben semmi olyat nem találsz, aminek a beszerzése akár egy prémium szintű hipermarketben is ne lenne beszerezhető, másrészt az egyes alapanyagok helyettesíthetőek hétköznapibb alternatívával.
Szeretem a látványosságokat, a színeket az ételben. Ez a recept nem csak egy hatásos látványt biztosít színvilágával, de egyben egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételhez segít hozzá. Arról nem is beszélve, hogy a fenti előnyök mellett mennyire egészséges is. Ha ragaszkodsz a thai fekete rizs lizstjéből készített tésztához, akkor híven szolgálod egészséged érdekeid, egyben lehetőség nyílik megkóstolni egy a mákos tészta ízére emlékeztető tésztakülönlegességet is.
Ha nem tudnál ilyen tésztát vásárolni, cseréld fekete spagettire: Spaghetti al Nero di Seppia
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Egy kisebb lábasban keverd össze a vaj kivételével az összes szószhoz megadott alapanyagot, forrald fel és főzd, ameddig a folyadék a felére nem csökken. Szűrd le, tartsd melegen.
3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
4. Közben az ízlésed szerint sózott és borsozott rákokat szúrd egy pálcikára (hogy sütés közben egyenesek maradjanak. Egy kis serpenyőben forrósíts fel egy kevés szezámmag olajat, dobd bele a fokhagymát és a rákok mindkét oldalát pirítsd rózsaszínűre benne.
5. A szószhoz melegítés közben kis darabokban rugós keverővel habosítsd bele a vajat.
Tekerd be mindegyik rákot egy-egy szál tésztával és óvatosan húzd ki belőlük a pálcikákat. Tegyél hármat-hármat a tányérokra. Halmozz egy-egy kis adag tésztát a rák mellé és pöttyints egyet a szószból is. A maradék szószt külön tálkában tálald, jól jön majd! :-)