Jelenlegi hely

Címlap » Távol-Kelet » Címkék » Távol-Kelet » thaiföld

thaiföld

Gondolataim a recepthez: 

Vajon megéri-e a ráfordított idő, hogy egy különleges, fekete rizsből készült desszert kerüljön az asztalra? Van akinek igen, van akinek nem... Ha Thaiföldön születtem volna, valószínűleg már nagyon unnám ezt a pudingot, európaiként azonban különlegesnek tartom. Már a színe is éppen eléggé különleges, még akkor is, ha a fekete nem is annyira fekete, hanem inkább mély burgundi színű. Nekem már ennyi is elegendő lenne, de ha hozzágondoljuk, mennyire egészséges alapanyagról beszélünk az már más, egészségtudatosan élőket is rávehet, hogy nekilássanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Nem ez az első próbálkozásom a tápióka pudinggal, bevallom elsőre nem volt tökéletes (mert szolgai módon követtem, mint kiderült, egy nem jó receptet). Most a Nestlé gabonapehely receptek sorozatban másodszor tettem vele kísérletet, ezúttal olyannyira tökéletes lett a végeredmény, hogy azonnal olyannyira bele is szerettem a tápióka gyöngyből készült pudingba, hogy ezentúl ha puding, akkor tápióka.

Miért is?

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Egy thai klasszikus recept, nem teljesen hagyományosan elkészítve. A hagyományos receptúrával ellentétben nem a hússal együtt főztem a zöldségeket, a wokban roppanósra pirítva teszem a tányérra. Készítheted piros curry pasztával is, de én jobban szeretem az arab behatást magán hordozó matsaman curry pasztát. A chilis tésztán tálalás sem éppen hagyományos megoldás (a párolt rizzsel szemben), de nagyon jól illeszkedik hozzá.

Recept értékelése: 
Average: 4 (4 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Hol volt, hol nem volt... Volt egyszer egy receptverseny, 2010 végétől 2011 elejéig hat hónapon keresztül küzdöttek a résztvevők egymással és a zsűrivel a végső győzelemért, a fődíjért, azaz egy gőzpárolóért.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Kép: 

Ha nem szereted a rizst...

Sokan nem szeretik a rizst. Talán mert rossz élményeket szereztek a közétkeztetésben, talán mert nem jól választják ki azt a rizsfajtát, amit az asztalukra tesznek. Ha kérdezem, a leggyakoribb válasz: zacskós rizst főzök vagy fényezett rizst főzök.

Én szeretem a rizst... Ezért minőségi rizsfajtákat használok az ételeimhez...

Gondolataim a recepthez: 

A Teriyaki csirke nagy kedvenc a családban. Szerencsére ez az étel sokféleképpen készíthető, ami kellő változatosságot kínál az étrendünkben és így a receptjeim között is elfér két változatban is.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

NEM CSAK VEGÁKNAK!

Párolt zöldségek, fekete rizs és egy kis bio tofu... Nézzük az egészség oldaláról: kell ennél vitamin és ásványi anyagokban gazdagabb étel, ráadásul kíméletes konyhatechnikai eljárással elkészítve? Színekben sem mondhatni visszafogottnak az összeállítás: zöld, fekete, fehér, narancssárga... Ja, és az ízek... Ha szereted az enyhén távol-keleti hatásokat, akkor örömöd lelheted a thai mogyoróvajkrém szósz domináns ízében.

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik a távol-keleti ízeket, akárcsak én, különösen a thai konyhára jellemző ízeket. 

Sokakat ugyanakkor visszatart a nehezen beszerezhető alapanyagok listája. Ebben a receptben semmi olyat nem találsz, aminek a beszerzése akár egy prémium szintű hipermarketben is ne lenne beszerezhető, másrészt az egyes alapanyagok helyettesíthetőek hétköznapibb alternatívával.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Nyáron mediterrán, télen ázsiai... Ez nem szabály, még nálam sem, de ha statisztikailag nézem az elmúlt egy év receptjeit, akkor ez tisztán megmutatkozik nálam. Tudnék valószínűleg ideológiát felépíteni a gyakorlat mögé... Ha valaki megkérdezne arról, hogy a mediterrán térség vagy a Távol-Kelet ételeit szeretem jobban, nagyon sokat kellene gondolkodnom. Talán úgy válaszolnék, hogy a nyarat jobban szeretem a télnél.

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Bevallom, a csirkecomb nem tartozik a kedvenceim közé, de a SPAR Chef verseny 2011 egyik fordulójának kötelező alapanyagai között sajnos szerepelt. Ezzel feladta a leckét nekem: csak a csirkecomb utálatom miatt kihagyjam ezt a fordulót, vagy próbáljam megszerettetni magammal a csirkecombot?

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)

Oldalak