Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Soksajtos tészta recept dióval és sáfránnyal

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Volt egyszer egy receptem (Mézes karaj diós tésztán), ennek a tészta részét önállósítottam ebben a receptben és a hangsúlyt ezúttal a sajtokra tettem, nem a dióra. Született így egy villámgyors, gyerekjátéknak is felfogható, egyszerű vegetáriánus recept.

Ehhez a sajt mártáshoz Spaghettini tésztát választottam.

Megéri kipróbálni!

Olvass információkat a tésztaféléről a GOCK TÉSZTATÉRKÉPE oldalán: Spaghettini

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

40 dkg
Spaghettini
10 dkg
westberg sajt (vagy valami hasonló, lereszelve)
5 dkg
camembert sajt (nemespenész réteg levágva)
3 db
Újhagyma (apróra vágva)
1⁄2 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
50 ml
Fehérbor (száraz)
2 dl
Tejszín
1 csomag
Sáfrány (kevés meleg vízben feloldva és leszűrve)
7 db
Dióbél (szárazon megpirítva és apróra vágva)
  kis
Vaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
2 db
sajttal töltött paprika (félbevágva a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát, ahogy azt a csomagolásán megadták.
  3. Kevés vajon pirítsd meg a zellerszárat és az újhagymát kb. 2 percig, mad add hozzá a fokhagymát.
  4. Öntsd fel a borral és hagyd, hogy a folyadék a felére csökenjen.
  5. Öntsd fel a tejszínnel és a sáfránylével, add hozzá a sajtokat (a parmezán kivételével) és a diót. Alacsony hőn kevergesd, amíg a sajtok el nem olvadnak.
  6. Jól keverd össze a tésztával és azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj a tányérra egy adag tésztát.
  2. Szórd meg egy kevés parmezán sajttal.
  3. Díszítheted egy félbevágott, sajttal töltött paprikával, ahogy én tettem.
Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?