Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Spaghettini

Spaghettini

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: kicsi "kicsi spárga"
 
Származási hely: Vitatott. Sokan Marco Polo által behozott ázsiai tésztákból eredeztetik, de találtak már feljegyzést róla Marco Polo Kínából való visszaérkezése előttről. Valószínűbb, hogy a spaghettihez hasonló hosszú tészta ősét a szaracén hódítók hozták magukkal. Ezt az elméletet támasztja alá a tény, hogy Palermo, azaz Szicília környékéről származnak az első feljegyzések hasonló tésztáról.
 
Átlagos mérete: 1,7 mm vastag 250 mm hosszú
 
 
Amit a Spaghettini tésztáról GOCK gondol:
Enyhén vékonyabb a Spaghettinél, ennél fogva ha a könnyedebb tésztát szereted, válaszd ezt. A szószok közül ugyancsak a könnyedebbek illeszkednek jól ehhez a tészta formához.
 
Minden más információért kattints ide: Spaghetti
 
 
Gondolataim a recepthez: 

Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthatő, japán stílusú csirkemell recept shimeji gombával elkészítve. Ha vegetáriánus vagy, csak felejtsd ki belőle a húst és használj hozzá több gombát.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt gombafajtával itt: Shimeji gomba

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Spaghettini

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (16 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Volt idő, amikor sokat gondolkodtam azon, hogy egy-egy térség és/vagy ország gasztronómiája miért pont olyan, amilyen. Ahogy vannak etimológusok, úgy biztos vannak olyanok, akik tudományos felkészültséggel vizsgálják, hogy egy adott kultúrában hogyan alakult ki egy-egy jellemző gasztronómiai stílus. Én nem tartozom ezen emberek közé, hiányzik a tudományos felkészültségem, híján vagyok az ilyen irányú ismeretanyagnak.

Ülök a konyhapultom előtt...

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ki ne ismerné a klasszikus vadast? Ki nem készített már? Olyan biztosan nincsen, aki legalább egyszer ne kóstolta volna már. Zsemlegombóccal vagy esetleg tésztával...

Melyikkel a jobb? Én sem tudtam eldönteni. Gondoltam egyet, miért ne lehetne egyszerre mindkettővel?

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Volt egyszer egy receptem (Mézes karaj diós tésztán), ennek a tészta részét önállósítottam ebben a receptben és a hangsúlyt ezúttal a sajtokra tettem, nem a dióra. Született így egy villámgyors, gyerekjátéknak is felfogható, egyszerű vegetáriánus recept.

Ehhez a sajt mártáshoz Spaghettini tésztát választottam.

Megéri kipróbálni!

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?