Minden úgy kezdődött, hogy felbontották. Véletlenül. Az egyik articsóka konzervemet. A macskaétel konzerv helyett.
A kiinduló nyersanyag hát adott lett (a macskák végül is nem kapták meg), a többit csak ki kellett találni hozzá.
(A Spaghettoni nem elírás, ez valóban Spaghettoni, azaz a spagettinél árnyalatnyival, mindössze egytized milliméterrel vastagabb tészta. Ha azt hinnéd, hogy ez az egytized milliméter mit sem látszik, hiszen szabad szemmel én sem láttam azonnal a különbséget, akkor próbáld ki. Készítsd el, főzd meg és a nyelved már pontosan érezni fogja, hogy miről is beszélek. A különbséget.)
A leszűrt és kevés olívaolajjal összeforgatott tésztából készíts fészket a tányéron. Púpozz rá az articsókás rákból, majd díszítsd a félretett szárított paradicsom csíkokkal.