Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Spaghettoni rákkal és articsókával púpozva recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Minden úgy kezdődött, hogy felbontották. Véletlenül. Az egyik articsóka konzervemet. A macskaétel konzerv helyett.

A kiinduló nyersanyag hát adott lett (a macskák végül is nem kapták meg), a többit csak ki kellett találni hozzá.

(A Spaghettoni nem elírás, ez valóban Spaghettoni, azaz a spagettinél árnyalatnyival, mindössze egytized milliméterrel vastagabb tészta. Ha azt hinnéd, hogy ez az egytized milliméter mit sem látszik, hiszen szabad szemmel én sem láttam azonnal a különbséget, akkor próbáld ki. Készítsd el, főzd meg és a nyelved már pontosan érezni fogja, hogy miről is beszélek. A különbséget.)

 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Spaghettoni tészta (vagy spaghetti)
20 dkg
Királyrák (megtisztítva)
1 doboz
articsóka konzerv (leszűrve és apróra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
Zellerszár (vékonyan szeletelve)
4 gerezd
fokhagyma (szeletelve)
50 ml
Fehérbor (száraz)
1 tk
hal fűszerkeverék
8 db
Szárított paradicsom (vékony csíkokra vágva)
1 db
Lime (vékony szeletekre vágva és félbevágva)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
morzsolt chili (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Forgasd bele a rákot a fűszerkeverékbe.
  3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  4. Amíg a tészta fő, kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt.
  5. Add hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsom 2/3 részét, valamint a morzsolt chili paprikát, ha kedveled, hogy az étel alig észrevehetően csípős legyen.
  6. A maradék szárított paradicsomot külön serpenyőben saját olaján pirítsd két percig, tedd félre.
  7. Add hozzá a articsókát, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, pirítsd tovább 3 percig.
  8. Öntsd fel a borral, add hozzá a lime szeleteket és a rákot.
  9. Párold, amíg a rákok szép rózsaszínre váltanak.
  10. Azonnal tálald!
Ötletek a tálaláshoz: 

A leszűrt és kevés olívaolajjal összeforgatott tésztából készíts fészket a tányéron. Púpozz rá az articsókás rákból, majd díszítsd a félretett szárított paradicsom csíkokkal.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?