Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Levesek » Spenótleves mentával recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Van aki szereti a spenótot, van aki nem. Legyen az felnőtt vagy gyerek. Próbáld ki ezt a receptet, hátha megszereti. Azért egy próbát megér, nem?

A közel-keleti térségben számtalan verzióban ismert ez a leves. Hidegben fogyaszthatod melegen vagy melegben hidegen is ízleni fog. A menta könnyed, üdítő ízzel frissíti a leves ízét. A joghurt a gránátalma szirup édességével szemben kellő kontrasztot kap a csípős ropogtatni való rizstől. Ha gyerek is asztalhoz fog ülni, akkor a pirított rizst ne chilivel készítsd vagy egyszerűen használj valami más ropogósat a leves tetején.

Sokat nem kell vele dolgozni, bonyolultnak sem nevezheted, de biztosan ízleni fog. 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
35 perc

Hozzávalók

1⁄2 kg
Spenót levél (leszárazva, megmosva és lecsepegtetve)
120 ml
Rizs (jázmin vagy basmati)
1 ek
Rizs (jázmin vagy basmati)
1 db
Chili paprika (egész, szárított)
1 db
menta ág (friss levelei apróra vágva)
2 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 1⁄2 l
Zöldség alaplé
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
Vaj
2 dl
joghurt (natúr, gézen lecsepegtetve)
  kis
gránátalma szirup (vagy néhány szem friss gránátalma mag)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Forrald fel a levest.
3. Addig egy nagy és mély serpenyőben a vajon pirítsd áttetszőre a vöröshagymát, majd további egy percre add hozzá a fokhagymát is.
4. Add hozzá a spenótot és kevergesd addig, amíg a spenót össze nem esik.
5. Öntsd a serpenyő tartalmát és a rizst 1l zöldség alapléhez és főzd kb 15 percig.
6. Add hozzá a mentát, főzd tovább 5 percig. Botmixerrel pépesítsd, a maradék lé adagolásával érd el a neked tetsző sűrűséget. Sóval, borssal és citromlével ízesítsd.
7. Közben az evőkanálnyi rizst a chili paprikával együtt pirítsd meg. Szedd ki a paprikát, majd géppel zúzd apró szemcséjűvé.

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot egy tálkába. Óvatosan (hogy el ne merüljön) szedj rá a joghurtból, szórj rá a chilis pirított rizsből, majd a joghurtra csepegtess a gránátalma szirupból.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?