Amikor ez a recept megszületett, akkor már valósággá váltak a hajnali fagyok, küszöbön a hidegebb őszi idő. Ideje felhasználni és/vagy kimenteni a konyhakertből a fűszernövényeket is. A tavasszal telepített zsálya palánta a nyár folyamán a folyamatos felhasználás mellett is igen terebélyes bokrocskává nőtte ki magát. Ezek a napok a gazdag bazsalikom termés feldolgozása mellett a zsálya felhasználása lett. A zsálya levelek nagy részét szárítottam egyrészt teának a köhögős téli napokra, másrészt morzsoltam fűszerezéshez. Egy másik nagy adag levélből pesto-t készítettem, ennek a receptjéát hamarosan meg is mutatom.
Ami még mindig a már télire visszavágott bokron maradt, abból főzök valamit, amíg csak lehet, elvégre a friss zsályalevelek ízletesek, egészségesek.
Ez az étel rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető különösebb főzőtudás nélkül is. Miért is ne próbálnád ki?
Hasznos linkjeim a recepthez:
Olvass érdekességeket a zsályáról itt: Zsálya (Salvia officinalis)
Tudj meg többet a receptben használt tésztafajtáról: Farfalle Integrale
Vagy válassz a recepthez más tésztafajtát innen: GOCK TÉSZTATÉRKÉPE
Szedj egy adagot a tányérra, szórd meg egy kevés parmezán sajttal és díszítsd zsálya ágacskával.