Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Trottole erdei gombákkal, paradicsomosan recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Egy-egy jó tésztafajta már önmagában is élvezet, a Trottole különösen ilyen. Szép forma és érdekes érzés a fogaid alatt, ahogy ezt a pörgőcsiga formájú tésztát elrágod. Erdei gombák keverékére alapuló, paradicsomos szósszal (Boscaiola)  keverve kellemes élményt ad egy könnyed vacsoraként. Mindezért keveset kell dolgoznod a konyhában és ha nem vagy a gasztronómia ördöge, akkor is kiválóan fog sikerülni.

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Trottole

Ha más tésztát szeretnél választani az ételhez, megteheted itt: Olasz tészták térképe

Ha bizonytalan lennél: Hogyan főzz helyesen tésztát?

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Trottole tészta
2 doboz
Paradicsom konzerv (egészben eltett)
5 dkg
Vargánya gomba (szárított, egy órára meleg vízbe áztatva)
5 dkg
Shiitake gomba (szárított, egy órára meleg vízbe áztatva és vékonyan szeletelve)
2 fej
Portobello gomba (vagy csiperkegomba, kettőbe vágva, majd vékonyan szeletelve)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
2 ág
Szurokfű (avagy oregano friss levelei apróra vágva)
1⁄2 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva)
80 ml
Fehér bor (száraz)
2 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint főzd meg.
  3. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben hevíts olajat, dobd bele a hagymát, majd kevergesd addig, amíg átlátszó nem lesz.
  4. Tedd hozzá a fokhagymát és a szeletelt portobello gombát (ha a többi is friss gomba, az is jöhet most), kevergesd tovább 2-3 percig.
  5. Öntsd fel a borral és párold, amíg a folyadék mennyisége meg nem feleződik.
  6. Add hozzá a paradicsomot, a szárított gombát, egy kevés gomba áztató levet és a szurokfüvet. 
  7. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint, pároljad, kb 10 percig.
  8. A végén tedd hozzá a petrezselymet és éppenhogy keverd össze.
  9. A gombás raguval keverd össze a leszűrt tésztát.
Ötletek a tálaláshoz: 

A tányérokra szedett tésztára frissen reszelt parmezán sajtot szórjál.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?