Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Trottole

Trottole

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "pörgettyű"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 40 mm magas, 25 mm széles
 
Másnéven: Girelle, Vesevus
 
 
Amit a Trottole tésztáról GOCK gondol:
Mielőtt kezedbe vennéd Cobb  (Az Eredet című film főszereplője) pörgettyűjét, eldöntendő ébren vagy-e, avagy még az álmod éled, gondold át Vörösmarty Mihály szavait:
 
“ Ébredj föl, vagy ha még álmodni jobb,
Menj, álmodd vissza, amit álmodál,
Mert a valóság csalt remény.” 
 
és dönts: pörgetsz vagy éled tovább.
 
Újabb és újabb tésztafajtát kitalálni nagy fantáziát igényelő feladat. A fantázia kevés önmagában, a kitalált formát még meg is kell valósítani. Ennek a tésztának a formája megkapó és egyben szép is, de csak a legügyesebb kezű otthoni tésztagyártók fogjanak bele az elkészítésébe. A forma lényege, hogy a Bucatini tésztát saját tengelyének használva, arra spirálisan feltekerik önmagára. A nyilvánvalóan játékoskedvű ötletgazdát, akárki is lehetett az, a pörgettyű ihlette meg. Bár a megvalósítás meglehetősen élethű, de azért a gyereknek ne add oda játszani, bosszankodni fognak. Én próbáltam megpörgetni, nem sikerült tizedszerre sem, nekik sem fog. Bár ki tudja...
Használhatod levesekben, salátákban is, de akár szószos ételekhez is jól mutat.
 
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Egy-egy jó tésztafajta már önmagában is élvezet, a Trottole különösen ilyen. Szép forma és érdekes érzés a fogaid alatt, ahogy ezt a pörgőcsiga formájú tésztát elrágod. Erdei gombák keverékére alapuló, paradicsomos szósszal (Boscaiola)  keverve kellemes élményt ad egy könnyed vacsoraként. Mindezért keveset kell dolgoznod a konyhában és ha nem vagy a gasztronómia ördöge, akkor is kiválóan fog sikerülni.

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?