Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Vega sütőtökös tészta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Vannak a paradicsom alapú szószos tészták, a tejszín alapú szószos tészták, na meg a sütőtökös tészták.

A sütőtök szósz megtévesztésig hasonlít a tejszín alapú szószokhoz, azzal a különbséggel, hogy nincsen benne tejszín. Maga a sütőtök adja a szósznak a krémes és egyben selymes állagot.

Kinek van ideje arra, hogy esténként olyasmiket főzzél munka után a párodnak, amiket én szoktam? Lehetsz bármilyen elfoglalt háziasszony avagy háziúr, erre a tésztára lesz időd. Szinte minden azon múlik, hogy milyen gyorsan tudod kaszabolni a tököt. Ha gyorsan, akkor ez igen gyors étel, ha lassan, akkor nem olyan gyors.

Akkor is érdemes belevágnod, ha semmi tehetséget nem érzel a főzéshez. Ez a recept annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni, megerőltetés és hiba nélkül. Végeredményként pedig egy nagyon finom, főként egészséges és vega ételt kapsz ajándékba. Azaz vacsorára! 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

40 dkg
Fusilli Bucati Corti tészta (vagy valami hasonló tészta)
1⁄2 db
kanadai sütőtök (kimagozva, héjától megszabadítva és kis kockákra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
5 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
12 db
Zsálya levél (ebből 8 db apróra vágva, a négy legszebb a tálaláshoz félretéve)
60 ml
olivaolaj
80 ml
Fehérbor (száraz)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dl
Zöldség alaplé
2 db
Kaliforniai paprika (piros)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. A paprikákat 280 fokra előmelegített  sütőben süsd 10 percig vagy amíg a héja égni kezd. Tedd át egy papírzacskóba és hagy kézmelegre hűlni.
  2. Ha kihűlt, húzd le a héját, magozd ki és keresztirányban vágd csíkokra.
  3. Amíg a paprika sül, készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  4. Egy mély serpenyőben az olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a felkockázott sütőtököt. 
  5. Add hozzá az apróra vágott zsálya levelet, sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Pirítsd a tököt addig, amíg meg nem puhul.
  6. Öntsd fel a borral és hagyjad, hogy a folyadék elpárologjon.
  7. Zárd el a tüzet és add hozzá a zöldség alaplé felét, majd géppel turmixold pépesre. A maradék zöldséglé adagolásával beállíthatod a szósz neked tetsző sűrűségét.
  8. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  9. Keverd össze a tésztát megfelelő mennyiségű szósszal, majd keverd hozzá a paprika csíkokat is.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adag tésztát a tányérra, szórd meg a reszelt sajttal és díszítsd egy zsálya levéllel.

Recept értékelése: 
Average: 4.2 (6 votes)
hány csillagot kapott?