Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Zsályás sütőtök leves recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A hűvös idő beköszöntével igencsak jólesik egy tartalmas és melengető leves. Rendkívül gyorsan és különösebb főzőtudás nélkül elkészítheted.

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Olvass a zsályáról itt: Zsálya (Salvia officinalis)

Olvass a Holland chili paprikáról itt: Holland chili paprika

Itt választhatsz megfelelő tésztafajtát a leveshez: Apró tészták

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

50 dkg
sütőtök (meghámozva, kockákra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
5 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Chili paprika (apróra vágva)
10 dkg
Kolbász (hosszában félbevágva, majd szeletelve)
10 db
Zsálya levél (vékonyan szeletelve)
15 dl
alaplé (hús vagy zöldség)
30 dkg
conchigliette rigate (vagy más hasonló levestészta)
1 dl
Fehérbor (száraz)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam.
  2. Egy serpenyőben pirítsd meg a kolbászt az olívaolajon, majd szedd ki a kolbászt és tedd félre.
  3. A visszamaradt zsiradékon a chili paprikával együtt pirítsd üvegesre a vöröshagymát.
  4. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd tovább egy percig.
  5. Add hozzá a felkockázott sütőtököt, pirítsd öt percig. Sóval és borssal ízlésed szerint ízesítsd.
  6. Add hozzá a félretett kolbászt, a csíkokra vágott zsálya leveleket és öntsd fel a borral. Hagyd, hogy a folyadék fele elpárologjon.
  7. Öntsd a serpenyő tartalmát a felforrósított alapléhez és főzd, amíg a sütőtök kockák megpuhulnak, de nem esnek még szét.
  8. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?.
  9. Majd szűrd le és keverd a készrefőzött leveshez.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a leves sűrűjéből és készíts a csésze vagy leveses tál közepére egy halmot belőle. Merj köré elegendő levet. Díszítheted zsályalevéllel és chili paprikával, ahogy én tettem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?