Ki ne készített vagy ne fogyasztott volna már bolognai spagettit? Ha véletlenül azok közé tartoznál, aki még nem készített ilyet, akkor legalább emlékeid biztosan vannak a menzáról, akár iskolaiból, akár munkahelyiből... Mindenki másképp csinálja még ezt az ételt is, aminek pedig az alapjai mégis mindenkinél azonosak.
Ezt a receptet az olasz Gasztronómiai Akadémia ajánlása szerint készítettem, ami a legautentikusabb receptnek tekinthető. Nem árt hát tiszta vizet önteni a pohárba, talán inkább tiszta tejet (ha beleolvasol a receptbe látni fogod, hogy ez a helyesebb kifejezés), hogy milyen is az igazi bolog nai spagetti. Nézd meg ezt a receptet és készítsd el te is inkább így, ahogy kell. De akárhogy is variálod, legalább ne üvegbe zárt bolognai ragut boríts a tésztára, hanem készítsd el frissen, te magad. További jótanács, hogy felejtsd el a ketchupot és ha jót akarsz, trappista sajt se legyen a közeledben. Ennyivel azért tartozol a hagyományoknak...
Ismerős lesz az alapanyagok listája, de találsz benne egy-két meglepő elemet és olyat is találsz majd, amit bele szoktál tenni, de ebben nem találod meg.
Nem olyan piros, mint megszoktad. Nem olyan fűszeres, mint megszoktad. Ez az étel eredetileg húsragu némi paradicsommal. És nem az amihez szoktál: paradicsom ragu némi hússal. Lényeges különbség, pedig csak a hangsúly más, nem igaz? A húsimádó nők és férfiak egyaránt odáig lesznek érte!
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szeretnél többet tudni a receptben használt tésztafajtáról? Itt megteheted: Spaghetti
Ha más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták térképe
A kifőtt tésztát keverd össze jól a raguval, szedj egy fészekaljnyit a tányérra majd szórd meg egy kevés frissen reszelt parmezánnal.