Csábítóan pikáns mexikói ízek. Ezúttal levesbe fojtva...
Nem csak vegetáriánusoknak!
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Forrósítsd fel a zöldség alaplevet.
3. Közben egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, majd tedd bele a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Ha megpuhult, szedd ki a paprikát és tedd félre.
4. Tedd a serpenyőbe a répát, a zeller szárat, a jalapeno paprikát és a hagymát, majd párold puhára.
5. Tedd hozzá a fokhagymát is és kevergesd tovább 30 másodpercig, majd add hozzá a paradicsomot. Kevergesd tovább 1 percig, majd a serpenyő tartalmát öntsd a leveshez. Add hozzá az egyik doboz babot, a koriander levelet és a kaliforniai paprika felét. Főzd össze, majd botmixerrel pürésítsd.
6. Add hozzá a maradék babot és a kaliforniai paprikát. Ízesítsd a mustárral és a fűszerekkel.
7. Botmixerrel dolgozd össze az avokádót, a lime levét és a joghurtot, majd keverd a leveshez.
Szedj egy adagot egy csészébe. Szórjál bele tortilla csíkokat, a tetejére tegyél reszelt sajtot és díszítsd pár karika jalapenoval.