Van aki szereti a spenótot, van aki nem. Legyen az felnőtt vagy gyerek. Próbáld ki ezt a receptet, hátha megszereti. Azért egy próbát megér, nem?
A közel-keleti térségben számtalan verzióban ismert ez a leves. Hidegben fogyaszthatod melegen vagy melegben hidegen is ízleni fog. A menta könnyed, üdítő ízzel frissíti a leves ízét. A joghurt a gránátalma szirup édességével szemben kellő kontrasztot kap a csípős ropogtatni való rizstől. Ha gyerek is asztalhoz fog ülni, akkor a pirított rizst ne chilivel készítsd vagy egyszerűen használj valami más ropogósat a leves tetején.
Sokat nem kell vele dolgozni, bonyolultnak sem nevezheted, de biztosan ízleni fog.
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Forrald fel a levest.
3. Addig egy nagy és mély serpenyőben a vajon pirítsd áttetszőre a vöröshagymát, majd további egy percre add hozzá a fokhagymát is.
4. Add hozzá a spenótot és kevergesd addig, amíg a spenót össze nem esik.
5. Öntsd a serpenyő tartalmát és a rizst 1l zöldség alapléhez és főzd kb 15 percig.
6. Add hozzá a mentát, főzd tovább 5 percig. Botmixerrel pépesítsd, a maradék lé adagolásával érd el a neked tetsző sűrűséget. Sóval, borssal és citromlével ízesítsd.
7. Közben az evőkanálnyi rizst a chili paprikával együtt pirítsd meg. Szedd ki a paprikát, majd géppel zúzd apró szemcséjűvé.
Szedj egy adagot egy tálkába. Óvatosan (hogy el ne merüljön) szedj rá a joghurtból, szórj rá a chilis pirított rizsből, majd a joghurtra csepegtess a gránátalma szirupból.