Egy klasszikus étel vegyes pulyka húsból nem hétköznapi módon elkészítve: cranberry ketchup kéreggel pikánsan megbolondítva.
Hasznos linkjeim a recepthez:
A cranberry ketchup receptjéért kattints ide: Ketchup másképpen és főleg egészségesen
Ha szeretnél többet tudni a tőzegáfonyáról, kattints ide: Tőzegáfonya, azaz cranberry
Miért használj zsemlemorzsa helyett panko morzsát? Kattints ide, megtudod: Panko, az alternatív zsemlemorzsa
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olivaolajat és pirítsd meg benne a hagymát üvegesre.
3. Add hozzá a fokhagymát, a zsályát, a zellerszárat ás a sárgarépát, kevergesd tovább 2-3 percig. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Vedd le a tűzről, tedd félre.
4. Egy tálba szórd a zsemlemorzsát, öntsd fel a tejjel és keverd össze.
5. Egy nagy keverőtálban jól dolgozd össze a húsokat, a tojást, a tejes zsemlemorzsát, a vöröshagymás keveréket, a cranberry ketchup-ot, a petrezselymet, a paprikát és a Worcestershire szószt. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
6. Kellően olajozz ki egy sütőformát (én egy 11 cm x 25 cm-es formát használtam).
7. Töltsd bele a keveréket, egyenletesen oszd el. A tetejét vékonyan vond be cranberry ketchup réteggel.
8. Süsd egy órán keresztül 190 fokra előmelegített sütőben.
9. Tálalás előtt hagyd állni negyed órát.
10. Amíg a fasírozott sül, párold meg a burgonyát gőzpárolóban (vagy főzd meg sós vízben).
11. Olvaszd meg a vajat, majd sózd meg.